Autoritățile iau în calcul prelungirea stării de urgență după 15 mai

Românii aşteaptă cu nerăbdare ziua de 15 mai, însă autorităţile iau în calcul absolut toate variantele. Inclusiv prelungirea stării de urgenţă, potrivit MEDIAFAX.

Ionel Dancă, şeful Cancelariei premierului, spune că autorităţile nu sunt atât de relaxate precum cetăţenii şi cântăresc cu maximă seriozitate toate scenariile posibile.
 
Preşedintele Klaus Iohannis are la dispoziţie şi decretul prelungirii stării de urgenţă, scenariu care ar putea fi aplicat dacă situaţia epidemiologică din România o va impune.
 
Există toate scenariile pe masă, există inclusiv posibilitatea prelungirii stării de urgenţă, există scenariul modificării acestei situaţii şi declararea stării de alertă, care să permită autorităţilor adoptarea unor măsuri restrictive de o amploare mai mică, aşa cum există şi posibilitatea renunţării la situaţia de urgenţă şi de a derula o campanie de informare amplă în rândul populaţiei astfel încât gradul de conformare la recomandările autorităţilor să fie unul foarte ridicat„, a declarat Ionel Dancă la Digi24, preluat de Mediafax.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.