Autoritățile locale s-au prins în „Hora Unirii” la monumentul domnitorului Alexandru Ioan Cuza – FOTO

Manifestările dedicate zilei Unirii Principatelor Române au început în această dimineață la Cluj-Napoca, la ora 10:00, cu tradiționala depunere de coroane la bustul domnitorului Alexandru Ioan Cuza de pe B-dul 21 Decembrie 1989.

După ceremonie, clujenii au dansat hora unirii alături de autoritățile locale. Au fost prezenți primarul Emil Boc, prefectul Mircea Abrudean, ministrul Agriculturii, Adrian Oros sau deputații clujeni Sorin Moldovan (PN), respectiv social-democratii clujeni Cornel Itu și Horia Nasra.

Am participat astăzi la manifestările dedicate zilei de 24 ianuarie 1859, când Principatele Române s-au unit sub domnitorul Alexandru Ioan Cuza. „Mica Unire”, cum este cunoscută astăzi, reprezintă unul dintre cele mai importante evenimente care au condus la formarea statului național unitar român.

Cu acest prilej, am transmis următorul mesaj: dincolo de unitatea de limbă, de credință, de tradiții, ceea ce transformă un popor în națiune este „voința de a trăi împreună” – după cum spunea omul de cultură francez Ernest Renan. Este de datoria noastră să consolidăm națiunea română, să ducem mai departe această moștenire și să continuăm împreună parcursul României în Uniunea Europeană„, a precizat edilul Clujului.

Manifestările dedicate zilei de 24 Ianuarie continuă în Piața Unirii și se vor încheia în Piața Avram Iancu cu un spectaculos foc de artificii.

Detalii despre program, aici.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.