Autostrada Transilvania primeste peste 1 miliard de lei, până în 2016, de la Guvern

autostrada transilvaniaPremierul Victor Ponta a prezentat, ieri, strategia de dezvoltare a reţelei de autostrăzi 2014-2018. Potrivit proiectului legii bugetului pe anul viitor, pe lista proiectelor care vor fi finanţate cu prioritate se află şi Braşov-Cluj-Borş (tronson Suplacu de Barcău-Borş), pentru care ar urma să se primească 256,5 milioane de lei.

„Potrivit estimării bugetare multianuale incluse în Fişa proiectului de investiţie, aprobată în cadrul proiectul de buget pentru 2014, autostrada Transilvania ar urma să primească 256,5 milioane de RON în 2014, 379,9 mil RON în 2015, iar în 2016 peste 510 milioane RON. Eu mă bucur foarte mult că proiectul a fost inclus pe acest tip de proiecţie bugetară multianuală, ceea ce dovedeşte seriozitatea Guvernului în a finanţa şi a duce la bun sfârşit acest proiect important pentru Transilvania. Autostrada a devenit obiectiv prioritar al guvernului Ponta”, a explicat Aurelia Cristea, membru al Comisie de buget, finanţe şi bănci a Camerei Deputaţilor.

Finanţarea multianuală este destinată finalizării tronsonului Suplacu de Barcău-Borş, la termenul final 2016. „Vreau să reamintesc: pentru tronsonul Turda-Târgu Mureş există finanţare din fondurile de coeziune, trebuie cheltuiţi şi acei bani până în 2016. Tronsonul Gilău-Suplacu de Barcău este deja studiat şi există discuţii serioase pentru construire în parteneriat public-privat. De asemenea, lucrările la porţiunea Turda-Sebeş vor fi atribuite în această lună”, a mai completat Aurelia Cristea.

Deputatul PSD de Cluj a mai precizat că autostrada este inclusă în programul „România 100”, care cuprinde priorităţile de dezvoltare a infrastructurii şi vizează conectarea tuturor zonelor istorice din România între ele prin autostrăzi. „Toate aceste investiţii cuprinse la obiectivele prioritare de infrastructură vor fi prinse într-o lege pe care s-o votăm în Parlament, ca să nu se mai schimbe de la an la an priorităţile şi pentru a le putea finalize la termen”, a mai afirmat Cristea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.