BAC 2013: Cinci candidati au fost eliminati marti din examen

bacalaureatCinci candidaţi au fost eliminaţi din examenul de bacalaureat, marţi, după ce au fost prinşi cu telefoane mobile asupra lor, la proba orală de limba şi literatura română, potrivit datelor centralizate de Ministerul Educaţiei până la ora 15.00.

Doi dintre candidaţii eliminaţi sunt din Bucuresti, alţi doi din judeţul Bacău, iar unul, din judeţul Iaşi.

Conform metodologiei examenului de bacalaureat, este strict interzis accesul candidaţilor cu orice tip de lucrări – manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc. – care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, precum şi cu telefoane mobile sau cu orice alt mijloc electronic de calcul sau comunicare.

Nerespectarea dispoziţiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea candidatului de către preşedintele comisiei de examen, indiferent dacă materialele în cauză au fost folosite sau nu.

Luni, în prima zi a probei orale de limba română, s-au prezentat 72.183 de absolvenţi de clasa a XII-a, dintre care unul singur a fost eliminat, tot pentru că avea un telefon mobil asupra lui.

Proba orală de limba română continuă miercuri, când va începe şi cea de evaluare a competenţelor lingvistice de limbă maternă.

Pentru susţinerea examenului naţional de bacalaureat în sesiunea iunie – iulie 2013 s-au înscris 187.898 elevi, dintre care 147.830 din promoţia actuală.

Ultima probă din această sesiune a examenului este programată în 5 iulie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.