Bacalaureat 2013: 200.000 de liceeni se pregătesc de examenul din 10 iunie

bacalaureat 2013Examenul de Bacalureat se apropie cu pasi repezi, iar o dată cu apropierea de prima probă, cres si emoţiile liceenilor. La simulările din acest an au fost rezultate destastruoase: s-a picat în masă la Matematică, Biologie, Istorie, iar la Română au rezultate foarte modeste.

Circa 200.000 de liceeni sunt aşteptaţi să încheie anul şcolar şi să se înscrie la examenul de BAC. Săptămâna aceasta, încă se mai pot salva de la corigenţe cei cu note foarte mici.

Luni, 27 mai începe înscrierea la examen, pentru absolvenţii de liceu care nu au corigenţe şi au timp cinci zile să depună dosarul de participare la examen. În 10 iunie, începe examenul propriu-zis, cu prima probă orală, Competenţe de comunicare în limba română, iar probele orale sunt programate toată săptămâna.

În perioada 12-14 iunie va avea loc proba de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (proba B), urmată în 17-21 iunie de proba de evaluare a competenţelor digitale (proba D) şi în 25-28 iunie de proba de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională (proba C).

Probele scrise vor fi susţinute în 1 iulie la Limba şi literatura română (proba E a) şi în 2 iulie – la Limba şi literatura maternă (proba E b). Testarea va continua în 3 iulie cu proba obligatorie a profilului (proba E c) şi în 5 iulie cu proba la alegere a profilului şi specializării (proba E d).

Rezultatele vor fi afişate în 8 iulie, iar contestaţiile vor fi depuse în aceeaşi zi, urmând ca în perioada 9 -11 iulie să fie soluţionate. Rezultatele finale vor fi afişate în 12 iulie.

Ca în fiecare an, regulile examenului sunt foarte stricte. Astfel, în timpul BAC-ului, candidaţii nu pot intra în săli cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări şi alte materiale care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, şi nici cu telefoane mobile. Doar buletinul, pix şi o sticluţă de apă.

Accesul candidaţilor în centrul de examen la probele scrise se va face între orele 7.30 – 8.30.

Sala de depozitare a obiectelor personale se va afla cât mai aproape de intrarea în centrul de examen şi va fi supravegheată de o persoană dintre asistenţi, desemnată de comisia de examen.

După ce au trecut de punctul de legitimare şi de cel de depozitare a obiectelor personale, candidaţii se deplasează spre sala de examen, unde sunt repartizaţi conform tabelelor afişate pe uşi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.