Bani şi bijuterii de peste 10 milioane de euro găsite pe nava Costa Concordia, după redresare

costa concordiaBani şi bijuterii în valoare de peste 10 milioane de euro au fost descoperite în banca şi buticurile de pe pachebotul eşuat Costa Concordia, care a fost repus pe linia de plutire marţi, în urma unei operaţiuni complexe de redresare, a informat joi canalul de televiziune austriac Oe24, citând ziarul italian Il Messaggero.

Banii şi obiectele de valoare urmează să fie returnate proprietarilor, după ce va fi posibilă vizitarea navei care se află în faţa insulei italiene Giglio.

Se preconizează ca, după ce va fi deschis accesul pe pachebot, care va rămâne în faţa insulei Giglio până în primăvara anului viitor, toate cele 1.500 de seifuri de pe navă să fie deschise şi verificate, în prezenţa avocaţilor, pentru ca apoi banii şi obiectele de valoare găsite să fie returnate proprietarilor de drept.

Potrivit companiei deţinătoare a navei, la bordul navei de croazieră de lux, care are 15 punţi, se află sculpturi valoroase şi picturi ale unor artişti celebri ca Arnaldo Pomodoro, Emilio Tadini, precum şi a unor artişti japonezi la modă. O echipă de experţi urmează să decidă dacă se impune restaurarea acestor opere de artă.

Nava de croazieră Costa Concordia, cu 4.200 de persoane la bord, a eşuat la 13 ianuarie 2012 după ce s-a lovit de o stâncă în apropiere de insula Giglio, într-un naufragiu soldat cu 32 de victime.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.