Bărbat din Covasna, suspect de coronavirus, adus la Cluj pentru verificări

Un bărbat din Covasna depistat pozitiv pentru coronavirus va fi transportat la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase (SCBI) din Cluj-Napoca, unde soţia sa a fost internată miercuri, după confirmarea diagnosticului de către Institutul Matei Balş din Bucureştiz scrie Agerpres.

S-a confirmat al doilea caz în judeţul Covasna. Este soţul doamnei din Covasna şi este transportat la Cluj”, a declarat prefectul judeţului, Iulian Todor. Cei doi soţi, ambii în vârstă de 53 de ani, au venit din Trentino, Italia, în 8 martie şi s-au izolat la domiciliu.

Miercuri seara, după confirmarea diagnosticului, femeia a fost transportată şi internată la SCBI Cluj. La scurt timp, Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică a demarat o anchetă epidemiologică pentru a identifica toate persoanele care au intrat în contact cu această familie.

Potrivit Prefecturii Covasna, au fost depistate trei persoane, cărora li s-au recoltat probe şi au fost trimise spre analiză la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Braşov. Prefectura a precizat că în acest județ se află în carantină patru persoane şi 83 sunt izolate la domiciliu, faţă de 66, câte erau în ziua precedentă.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.