Bărbatul care a murit în timpul unui maraton în Piatra Craiului era un medic din Cluj

Un medic din Cluj, care profesa în Anglia, a murit sâmbătă, după ce a căzut într-o râpă, în timpul unui maraton în Piatra Craiului.

Edy Klocek a încetat din viață în urma unui maraton montan organizat în Piatra Craiului, sâmbătă, după ce s-a prăbuşit 70 de metri în gol. Același destin tragic l-a avut și o femeie din Harghita.

Salvamontiştii care erau în zonă ca să supravegheze competiţia le-au sărit imedit în ajutor, însă rănile pe care le-au suferit au fost mult prea grave, potrivit Știrile Pro TV.

Startul s-a dat dimineaţă în Zărneşti iar sportivii trecuseră de jumătatea traseului când s-a produs nenorocirea. Femeia, în vârstă de 45 de ani, din Odorheiu Secuiesc, a căzut prima. O altă alergătoare a văzut scena şi a sunat imediat la 112. În direct, sub ochii apelantei şi un bărbat de 39 de ani a căzut în aceeaşi prăpastie.

Salvamontiştii au venit imediat în zonă. Bărbatul avea ambele picioare fracturate, iar salvamontiştii l-au coborât rapid la bază. Au avut inclusiv un echipaj al jandarmeriei cu girofar în faţă, însă starea alergătorului s-a agravat rapid şi s-a stins.

Sportivii s-au prăbuşit în zona Valea Urzicii-Prepeleac, o zonă dificilă, pe coborâre, spun salvamontiştii. Poteca trece pe lângă un perete de stâncă şi este mărginită de o prăpastie extrem de adâncă. Organizatorii au montat special o coardă de care alergătorii ar fi trebuit să se ţină. Se pare că cei doi nu au văzut-o şi după o curbă strânsă la dreapta, cu un unghi de aproape 90 de grade, s-au prăvălit direct în hău.

Competiţia a fost oprită imediat după tragedie.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.