Baschetbalistele lui „U” Cluj au debutat cu dreptul în noul sezon, după o primă repriză de coşmar cu Satu Mare! FOTO/VIDEO

Echipa de baschet feminin a Universităţii Cluj a început cu dreptul aventura în noul sezon 2017-2018 al Ligii Naţionale, miercuri seara 27 septembrie, în Sala Sporturilor „Horia Demian”, cu o victorie dificilă şi muncită împotriva formaţiei CSM Satu Mare, scor 77-73 (11-20 / 21-16 / 21-15 / 24-22), după o primă repriză de coşmar a elevelor lui Dragan Petricevic. Partida a contat pentru prima manşă a Cupei României la baschet feminin, iar returul va avea loc sâmbătă, 30 septembrie, la Satu Mare. 

Cu o echipă mult mai masivă şi mai determinată, Satu Mare a controlat autoritar primele două sferturi, câştigate cu 11-20, respectiv, 32-36, şi au intrat la vestiare cu patr puncte avans. Clujencele au revenit de la cabine cu o altă atitudine şi au recuperat, treptat, ecartul pe tabelă, preluând conducerea pentru prima dată la 42-40 la mijlocul sfertului al treilea sau 51-47, după care nu au mai cedat avantajul. Sătmărencele au forţat revenirea în meci şi la conducerea partidei, însă defensiva gazdelor a funcţionat mai bine şi jocul „studentelor” a fost mult mai precis şi au reuşit să reziste asaltului pe final, adjudecându-şi victoria. 

Sala a fost, din nou, goală, circa 300 de spectatori au venit să le vadă pe elevele lui Dragan Petricevic la lucru în primul joc oficial al noului sezon.

Astfel, în urma acestui succes, Universitatea se deplasează cu un moral bun sâmbătă, 30 septembrie, la Satu Mare, pentru partida retur a Cupei României.

Cele mai bune marcatoare ale Universităţii Cluj au fost Leslie Vorpahl, cu 21 de puncte, urmată de Aida Kalusic, cu 20 de puncte şi Morgan Stroman, cu 18 puncte.

VIDEO – Finalul ultimelor 6 minute din meci:

Declaraţia antrenorului Dragan Petricevic la finalul meciului:

Caseta tehnică a meciului:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.