Baschetbalistii de la U-BT Cluj au bifat „suta de puncte” in primul succes din PLAY-OFF!

U-Banca Transilvania a debutat furtunos în play-off-ul Ligii Naționale, cu o victorie categorică în primul meci pe teren propriu cu SCM U Craiova, scor 100-74 (29-17, 22-23, 27-18, 22-16), fiind primul meci din actuala ediție a Ligii Naționale în care alb-negrii au atins pragul de 100 de puncte marcate.

U-Banca Transilvania a început ca din pușcă meciul, Craiova reușind să aibă inițiativa doar în primele două atacuri. Deși Mihai Silvășan a rotit nouă jucători până la pauză, acest lucru nu prea s-a simțit decât, arareori, în defensivă.

Clujenii au numărat din trei în trei de nouă ori în primele două sferturi, perioadă în care Craiova a reușit o singură aruncare de dincolo de semicerc. A fost, de altfel, capitolul care a făcut diferența de în joc, alături de cel al paselor decisive, unde U-Banca Transilvania a avut 17 reușite, iar oaspeții 9.

După pauză, a urmat un reviriment al oaspeților, care au coborât ecartul sub zece puncte, însă cei care aveau senzație de deja-vu, amintindu-și de meciul de la Craiova, s-au înșelat. Tirul s-a reglat repede, mai ales datorită entuziasmului în atac arătat de Moldoveanu în sfertul al treilea, care a reușit trei aruncări de dincolo de semicerc consecutive.

Sfertul patru nu a consemnat nimic diferit, chiar dacă în teren au intrat în ultimele minute și jucătorii mai puțin folosiți. Simțind că meciul este pierdut, și Vuksanovic a procedat la fel, astfel că diferența de scor s-a mărit constant și a atins maximul chiar la fluierul final.

De remarcat fazele spectaculoase reușite în aceste ultime minute, cu Toth, Mureșan, Gheorghe sau Kuti la finalizare.

„Din fericire, ne-am făcut treaba, am plimbat mingea bine, am găsit oportunități de a marca și am și făcut-o de multe ori. E o victorie, este 1-0, însă nimic nu este gata, mergem mai departe și așteptăm meciul următor. Putem avea probleme în orice meci, le-am spus mereu băieților că trebuie să fim concentrați pe toată durata Playoff-ului, să nu arătăm slăbiciune. Trebuie să fim foarte tari mental, doar așa se poate câștiga un campionat! Kuti nu mai este, din punctul meu de vedere, un jucător tânăr, el este un jucător de bază pentru noi, e în rotația principală, el are responsabilități în fiecare meci, tot ce putem noi face este să îl ajutăm să se maturizeze mai repede. Sunt mulțumit de cum a jucat astăzi, sunt mulțumit și de cei care au venit de la turneul de Under 20, mă refer la Gheorghe și Mureșan și sper să crească, să ne ajute cât mai mult în acest Playoff”, a declarat antrenorul Mihai Silvasan.

Următorul meci va avea loc miercuri, 12 aprilie, cu începere de la ora 20, în Sala Sporturilor „Horia Demian”.

 
 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.