Baschetbalistul Tudor Jucan și-a anunțat retragerea după câștigarea „triplei” cu U-BT Cluj-Napoca

Căpitanul echipei de baschet masculin U-Banca Transilvania, Tudor Jucan, și-a anunțat retragerea din cariera de jucător, iar clubul a ținut să îi mulțumească pentru toată munca, dedicația și devotamentul pe care le-a arătat.

Site-ul oficial, u-bt.ro, a realizat un interviu cu „Juki”.

u.bt.ro: Să începem cu începutul, când ai inceput să joci baschet? La ce ce club?

Tudor Jucan: Am început să joc baschet la 13 ani la școală, era doamna Horvat Doina, apoi după un an am mers la CSȘ Viitorul Cluj-Napoca și am început cu Voicu Moldovan, căruia vreu să îî mulțumesc pe această cale, dar și cu Gabi Olpretean. Am jucat în generație cu Mihai Lăpușan, Vlad Banu, Miță Popa I și Miță Popa II, cam aceștia erau, dar din generația mea din 1983 pe finalul junioratului am rămas puțini, iar în Divizia A am mai ajuns să jucăm eu și Căpușan. La nivel de juniori, am avut cinci titluri, la toate categoriile de vârstă, și am avut o echipă extraordinară, eram toți ca frații. Înainte de antrenament ne întâlneam, după antrenament stăteam împreună, în vacanțele de vară era toată ziua împreună la Paul Chetreanu acasă sau la ștrand. Tot timpul eram împreună, iar acest lucru încerca Voicu Moldovan să ne facă să înțelegem, că trebuie să fim împreună ca o echipă.

u-bt.ro: Care sunt cele mai frumoase amintiri legate de baschet?

Tudor Jucan: Fără discuție, cea mai frumoasă amintire, de fapt nu e amintire, e chiar proaspătă în minte, este titlul și aceste două trofee din acest sezon, Cupa și SuperCupa. Un alt trofeu care mi-a rămas în inimă a fost prima mea Cupă, cu Mediaș, Cupa României. A fost primul meu trofeu din carieră, la seniori, eram căpitan de echipă și a fost un moment extraordinar. Vreau să îi multumesc pentru sprijin domnului Octavia Șerban de la Mediaș, care m-a ajutat foarte mult.

Interviul poate fi citit AICI.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.