Baschetbalistul Vlad Moldoveanu a revenit la U-Banca Transilvania Cluj!

Primul transfer al formației U-Banca Transilvania Cluj din această vară este nimeni altul decât internaționalul român Vlad Moldoveanu.

Moldoveanu revine, așadar, la Cluj, după ce în sezonul 2016-2017 a pus umărul la câștigarea tuturor celor trei trofee puse în joc pe plan intern – SuperCupa României, Cupa României și Liga Națională.

„Înainte de orice, aș vrea să menționez cât de încântat sunt că mă întorc acasă. Am jucat în multe țări, multe orașe, dar unul dintre cele mai frumoase și primitoare în care am fost până acum a fost Clujul. De la club, până la suporteri, eu și familia mea ne-am simțit bineveniți.

Nu m-am născut la Cluj, însă am ajuns să mă simt ca un fiu adoptiv al acestui oraș. Pentru acest lucru, le mulțumesc din suflet tuturor celor care au făcut acest lucru posibil și vreau să le transmit că simt o mândrie aparte că am oportunitatea să joc pentru echipa lor de suflet din nou.

Soția si copiii mei sunt entuziasmați că ne întoarcem la Cluj, acolo unde ne-am făcut atâția prieteni și am avut atâtea experiențe frumoase. Mă bucur că voi avea iar șansa să lupt pentru un titlu pe pământ românesc, dar și să-mi continui munca înspre obținerea unui titlu european. Aștept cu nerăbdare să joc din nou în fața unora dintre cei mai frumoși suporteri de care am avut parte în cariera mea și sper că vom avea iarăși sala plină la fiecare meci”, a declarat baschetbalistul pentru site-ul oficial, u-bt.ro.

„Îi urăm «Bun venit!» lui Vlad Moldoveanu, un jucător care a pus umărul serios la trofeele pe care am reușit să le câștigăm acum doi ani. Este un jucător român foarte valoros, care mai are multe de spus în baschet. Îi mulțumim că a ales să revină la Cluj și sper ca împreună să ne îndeplinim toate obiectivle pe care ni le-am propus!”, a spus antrenorul Mihai Silvasan.

Născut în 1988, Vlad Moldoveanu evoluează pe pozițiile 4-5, are 2,06 metri înălțime și 101 kilograme și în sezonul precedent a evoluat în Turcia, la Demir İnşaat Büyükçekmece. În liga turcă, Vlad a încheiat sezonul pe locul al 12-lea și a jucat în FIBA Europe Cup.

Internaționalul român a jucat baschet în colegiile americane George Mason (2007-2009) și American University (2009-2011). Mutarea la prestigiosul American i-a priit baschetbalistului român, care a avut două sezoane de excepție: 18.14 puncte pe meci și 6,43 recuperări în primul sezon, 20,37 puncte și 6,43 recuperări pe meci în cel de-al doilea. Evoluțiile bune l-au selecționat în echipa sezonului NABC All-District (2011), precum și în Patriot League First Team și Patriot League All-Tournament Team în același an.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.