Băsescu cere eutanasierea câinilor maidanezi neadoptaţi

Traian Băsescu a susţinut marţi o conferinţă de presă în care a cerut Guvernului să emită o ordonanţă de urgenţă prin care câinii maidanezi neadoptaţi să fie eutanasiaţi.

basescu caini

Cazul copilului ucis de maidanezi în Parcul Tei din Bucureşti a redeschis o rană veche pe care o are România, problema câinilor fără stăpân. În acest sens, Traian Băsescu a luat poziie, propunând Guvernului să dea o ordonanţă de urgenţă prin care patrupezi să fie eutanasiaţi ori adoptaţi.

„Să fie imediat eutanasiaţi. Povestea cu castrarea câinilor are două valenţe. Una, prelungeşte timpul în care câinii fără stăpân dispar de pe străzi, deci nu este o soluţie relativ rapidă. Poate dura 10-12 ani, nu ştiu exact cât trăiesc maidanezii. Deci, castrarea este o soluţie pe temen lung, care s-a dovedit că nu dă rezultate. Rezultatul acutalei legislaţii care favorizează castrarea dar lăsarea lor pe stradă, aplicată din 2004, s-a dovedit a fi un eşec. Oamenii şi copiii trebuie să se simtă bine pe stradă şi în siguranţă. Guvernul trebuie să emită o ordonanţă de urgenţă în care, pe teritoriu, să se dea un termen de adoptare a câinilor fără stăpân, iar cei neadoptaţi, îmi pare rău…, vor fi eutanasiaţi. Nu putem pune un câine mai presus de un om. Am cinci câini acasă, trei sunt adunaţi de pe stradă. Atât am putut eu să cresc. Sunt curaţi, sunt vaccinaţi, sunt castraţi şi trăiesc lângă un om. Nu pot sta toţi cinci la un loc, pentru că se bat, aşa că i-am separat. Pentru demagogii care spun că iubesc câini, aceştia trebuie ţinuţi lângă un om, altfel devin o sălbăticiune. Fac un apel la Guvern să emită o O.U.. Cazul de ieri nu ne mai lasă să aşteptăm. Castrarea câinelui nu-iscoate dinţii. Câinele rămâne şi muşcă, iar un câine castrat în sălbăticie devine mai agresiv decât unul care nu trăieşte pe lângă un om”, a spus Traian Băsescu la conferinţa de presă de marţi.

Discursul preşedintelui vine la mai puţin de o oră după ce presa a relatat despre o nouă victimă a maidanezilor în Capitală. O femeie a fost muşcată de câinii fără stăpân în zona 13 septembrie din Bucureşti. Aceasta a fost transportată în stare gravă la Spitalul Universitar.

Victima este o femeie în vârstă de 63 de ani. Aceasta a fost atacată de o haită de câini vagabonzi care i-au provocat în urma muşcăturilor răni grave. Bătrâna a fost transportată la Spitalul Universitar.

Incidentul are loc la doar o zi după ce un băiat în vârstă de 4 ani a fost ucis de un câine fără stăpân, în Parcul Tei, din Bucureşti.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.