Basme îndrăgite de cei mici și un atelier de păpușerie, la Teatrul „Puck”

În zilele următoare, programul Teatrului de Păpuși „Puck” este bogat în spectacole după povești iubite de copiii de pretutindeni și activități creative. Este vorba despre spectacolul „Csipike/Cipi”, programat sâmbătă, 20 mai, „Scufița Roșie”, spectacol care va avea reprezentații duminică, 21 mai, și atelierul de păpușerie „Micul Păpușar”, care se va desfășura marți, 23 mai.

Csipike/Cipi, stăpânul înțelept al pădurii, se preschimbă sub ispita puterii într-un tiran, stârnind mare îngrijorare în rândul supușilor săi. Spectacolul cu același nume are loc sâmbătă, 20 mai, de la ora 11 și este realizat de echipa secției maghiare a Teatrului de Păpuși „Puck”. Este o aventură plină de suspans și de învățăminte al cărei final vă așteptăm să îl aflați în sala de spectacole.

Regia este semnată de Varga Ibolya, păpușile și scenografia de Ioana Olăhuţ, iar muzica de Péter Venczel. Din distribuție fac parte actorii: Giriti Réka, László Réka, Patka Ildikó, Pünkösti Laura, Varga Ibolya, Csortán Márton, György László, Kötő Áron, Okos Attila Ákos și Urmánczi Jenő.

Vârsta minimă recomandată este de patru ani.

De asemenea, îndrăgita poveste a Fraților Grimm, „Scufița Roșie”, va fi interpretată iar de către actorii secției române a Teatrului de Păpuși „Puck”, duminică, 21 mai, de la orele 11, respectiv 12.30.

Dinamic și plin de gingășie, spectacolul regizat de Bogdan Ulmu creează, prin jocul actorilor și al păpușilor, un univers al emoției, menit să-și captiveze spectatorii prin simplitatea și voioșia sa.

Scenariul este semnat de Cornel Udrea, scenografia de Epaminonda Tiotiu, iar muzica de Geo Şfaiţer. Din distribuție fac parte actorii: Frunzina Anghel, Ionuţ Constantinescu, Iulia Dinescu, Călin Mureşan, Angelica Pamfilie și Adina Ungur.

Vârsta minimă recomandată este de patru ani.

Totodată, săptămâna viitoare, mai exact marți, 23 mai, de la ora 18.30, Andreea-Roxana Bolovan, actor-păpușar al Teatrului „Puck”, va susține o nouă ediție a „Micului Păpușar”, atelier creativ adresat copiilor de peste cinci ani. Participanții vor învăța să meșterească personaje inspirate de celebrii Muppets, pe care le vor duce apoi acasă. Activitatea va avea loc în foaierul Teatrului de Păpuși „Puck”. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.