Biserica Ortodoxă face apel la rugăciune și slujbe pentru ploaie ca să înceteze seceta

Patriarhia Română a lansat vineri un nou apel video la rugăciune pentru încetarea secetei. Eparhiile afectate de secetă sunt îndemnate „să oficieze rugăciunile care se rostesc la vreme de secetă”.

„În contextul foarte îngrijorător, creat de seceta care afectează masiv agricultura şi alte domenii de activitate, Patriarhia Română adresează un îndemn părintesc către toate Eparhiile sale, pe teritoriile cărora seceta persistă, să oficieze rugăciunile care se rostesc stăruitor «la vreme de secetă». 

Aceste rugăciuni speciale se citesc în biserici sau pe câmp, pentru ca Dumnezeu să trimită ploaie liniştită, spre buna rodire a pământului. Este, aşadar, absolut necesar ca în asemenea împrejurări să cerem ajutorul lui Dumnezeu prin rugăciune stăruitoare, deoarece Dumnezeu «face să răsară soarele peste cei răi şi peste cei buni şi trimite ploaie peste cei drepţi şi peste cei nedrepţi (Matei 5, 45)»”, se arată într-un comunicat al Patriarhiei Române, potrivit Adevărul

Premierul Nicolae Ciucă le-a solicitat recent miniştrilor de resort un plan coerent privind intervenţia şi sprijinirea autorităţilor locale în contextul fenomenelor meteo extreme din România. 

„Am avut o discuție cu ministrul Mediului și cu ministrul de Interne privind analiza acestor fenomene. Nu vorbim doar de ploile abundente care au generat inundaţii la nivel local, ci discutăm despre efectele secetei”, a transmis premierul, care a atras atenția că apa potabilă trebuie utilizată responsabil în această perioadă.

FOTO: Monitorul de Galați

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.