Blaga: „Sunt convins că Boc va câștiga Primăria Cluj-Napoca”

Copreşedintele PNL Vasile Blaga a declarat că, din cei 11 primari liberali în funcţie din capitalele de judeţ, 10 vor candida din nou, afirmând că Emil Boc, primarul Clujului, este unul dintre aceştia.

vasile blaga

„Chiar dacă mai aşteptăm în multe zone candidaturi, pentru că ne interesează candidaturi câştigătoare, din cei 11 primari în funcţie din capitalele de judeţ, 10 vor candida din nou, dar avem pentru restul un număr de 134 de candidaţi, ca peste tot vom desemna la nivel naţional case de sondare de comun acord”, a declarat Blaga, la finalul şedinţei Biroului Politic Naţional, citat de Mediafax.

Întrebat despre situaţia candidaturilor înscrise pentru primăria municipiului Cluj-Napoca, Blaga a declarat că Boc şi-a înscris candidatura şi a mai spus că este convins că va câştiga primăria. „Domnul Emil Boc şi-a transmis în scris, olografă, candidatura, la Bucureşti. Este menţionată între cele 10 din 11. Sunt convins că va câştiga primăria”, a declarat Blaga.

Copreşedintele PNL a mai afirmat că din cei 23 de primari PNL în funcţie în municipii, altele decât cele reşedinţă de judeţ, vor mai candida 19, precizând că pentru aceste funcţii s-au înscris tot 134 de candidaţi. El a mai afirmat că partidul are primari în funcţie în 76 de oraşe, dintre care 70 vor candida din nou la alegerile locale din 2016. În competiţia internă a partidului, pentru restul primăriilor, în toată ţara, s-au înscris 292 de candidaţi.

Liderul liberal a mai spus că partidul a convenit şi asupra regulamentelor interne ale PNL, care vor fi adoptate la Colegiul Director, programat pentru septembrie. Liberalii au stablilit, în cadrul BPN, atribuţiile care revin vicepreşedinţilor regionali ai PNL.

„Noi nu am fost niciodată adepţii traseismului politic. Sunt situaţii în care colegi de-ai noştri din diverse motive s-au declarat independenţi, nu au mers spre alte partide şi am spus şi astăzi că, dacă doresc să se înscrie în partid şi au şanse, trebuie analizate de la caz la caz lucrurile acestea”, a mai spus Blaga.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.