Boc a anunțat: „Ne pregătim să trecem în epoca post-mașină. Viața la oraș nu va mai fi axată pe mașină”

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a declarat astăzi la Napoca Live că administrația locală se pregătește să treacă în epoca post-mașină, în care transportul public verde, nepoluant, electric și mijloacele alternative vor prima în fața mașinii. Aceasta este o direcție pe care toate țările o vor avea.

„Ne pregătim să trecem în epoca post-mașină, adică alternativa la mașină va avea mai mare prioritate decât mașina. Asta se va întâmpla în toate orașele mari din lume.

Clujul nu va face excepție și atunci ne trebuie metode alternative, transport public performant, electric, verde, metrou, tren metropolitan, biciclete, car sharing, ride sharing, toate acestea sunt știrile viitorului, iar viitorul este aici aproape de noi

Trebuie să gândim orașul în această direcție. Viața la oraș nu va mai fi axată pe mașină. Epoca un om în mașină s-a dus demult, dar epoca post-mașină se apropie tot mai mult, iar orașul trebuie gândit în direcția asta, nu luat de la pietoni și dat la mașini, ci luat de la mașini și dat la pietoni și la spații publice deschise, reconfigurate spațiile publice pentru cât mai multe soluții dedicate pentru benzi de transport în comun, de mijloace de transport public verzi și nepoluante„, a declarat Boc.

One thought on “Boc a anunțat: „Ne pregătim să trecem în epoca post-mașină. Viața la oraș nu va mai fi axată pe mașină”

  1. Bun, deci acuma ne pregatim sa trecem spre aceasta era post-masina, am inteles. Si cam cand vom si trece? Vor disparea peste noapte toate masinile? Toata coloana de masini inspre si dinspre Floresti? Toata coloana de masini de pe Frunzisului? Toata coloana de masini dinspre Baciu? Toata coloana de masini dinspre Buna Ziua? Toata coloana de masini dinspre Jucu? Cu un truc de magie sau cum?
    Si vor aparea mijloace de transport in comun eficiente tot peste noapte? Si tot traficul greu care nu are rute ocolitoare va disparea si el?
    Astia din Europa si de prin Occident de care tot vorbiti si incercati sa dati impresia ca noi suntem in acelasi pas cu ei in ultimii 40 de ani au tot construit, domnule Boc din Rachitele. Ei au autostrazi care conecteaza orasele si zonele adiacente lor. Au metrouri, tramvai cu linie dedicata, autobuse cu linii dedicate mai lungi de 2 km in centru, retea de pista de biciclete care uneste localitati, nu 3 km in centrul orasului. Ei au construit pasaje subterane si supraterane ca sa eficientizeze traficul…
    Oare dumneavostra sariti peste toate astea si aterizati in era post-masina ?? Ar trebui sa primiti un premiu Nobel macar daca realizati acest lucru, domnule Boc din Rachitele.
    Ne vom plimba toti in parcurile imaginare care le construiti de atatia ani incoace si cu metroul imaginar si pe centura imaginara, pe autostrada de la Turda incolo….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.