Bogdan Aurescu, noul ministru de externe

bogdan aurescu„Președintele României, domnul Traian Băsescu, a semnat luni, 24 noiembrie a.c., decretul prin care se ia act de demisia domnului Teodor-Viorel Meleşcanu, ministrul Afacerilor Externe, şi se constată încetarea funcţiei acestuia de membru al Guvernului”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale.

„De asemenea, domnul președinte Traian Băsescu a semnat luni, 24 noiembrie a.c., Decretul prin care se numeşte domnul Bogdan-Lucian Aurescu în funcţia de ministru al Afacerilor Externe”, potrivit aceleiaşi surse.

Ceremonia de depunere a jurământului de învestitură a doamnei Hegedüs Csilla în funcţia de ministru al Culturii și viceprim-ministru şi a domnului Bogdan-Lucian Aurescu în funcţia de ministru al Afacerilor Externe, va avea loc luni, la ora 19.00, în Sala Unirii de la Palatul Cotroceni.

Cu o săptămână în urmă, Victor Ponta îl propunea pentru portofoliul Externelor pe ambsadorul român la UE, Mihnea Motoc, dar preşedintele a evitat numirea acestuia pentru că nu îşi dăduse demisia din funcţia de ambasador. La scurt timp de la revenirea în ţară din vacanţa la Abu Dabbi, premierul Victor Ponta a propus ca secretarul de stat în MAE, Bogdan Aurescu, să fie noul ministru de Externe.

Bogdan Aurescu este al treilea ministru român de Externe în ultimele două săptămâni.

În vârstă de 41 de ani, Bogdan Aurescu a devenit cunoscut pentru calitatea sa de Agent din partea României la Curtea Internațională de Justiție de la Haga, unde a pledat în favoarea României în litigiul cu Ucraina privind Insula Şerpilor.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.