Bucătari din 17 țări vor face spectacol la Campionatul Internațional de Gătit în Aer Liber de la Polus Center

Campionatul Internațional de Gătit în Aer Liber va avea loc anul acesta în weekend-ul 12-14 septembrie 2014, în parcarea centrului comercial Polus Center și este organizat de Asociația Culturală Euro Est Alternativ.

campionat_gatit9

Clujenii vor asista la demonstrații de gătit oferite de bucătari profesioniști din 17 țări (România, Austria, Israel, Serbia, Finlanda, Suedia, Cipru, Ungaria, Portugalia, Cipru, Azerbaidjan, Elveţia, Italia, Coreea de Sud, Malta, Iordania, Albania) și vor putea degusta preparatele în mod gratuit.

Programul este unul atractiv și foarte variat:

1. Show gastronomic militar (Military Kitchen) – demonstrații de bucătărie militară de campanie realizate de către maeștrii bucătari din România. Baza Militară se va numi „Polus Military Camp”, iar în cadrul ei vor exista 4 bucătării de campanie pentru soldaţi şi 1 bucătărie de campanile pentru ofiţeri (popota). Cele 5 bucătării vor fi dotate cu decoruri şi instrumente militare pentru gătit. În cele 3 zile ale evenimentului se vor găti următoarele preparate: fasole cu ciolan afumat, varză călită cu costiţă şi cârnaţi, mazăre cu pulpă de porc, orez cu şuncă şi sos de roşii.

În timpul celor 3 zile se vor pregăti 8.000 de porţii pentru publicul spectator. Toate porţiile vor fi oferite spre degustare gratuit!

2. Parada Sommelierilor (Organizaţia Somelirilor din România aniversare de 2 ani)
3. Campionatul Naţional de Pizza
4. Pizza Free Style (Acrobatica)
5. Pizza Master Show
6. Sesiuni de degustări gratuite la standurile: militar şi pizza
7. Show Militar oferit de Asociaţia Tradiţii Militare (moment de luptă din istoria României – primul Război Mondial)
8. Demonstraţii de pizza desert cu Maestrul Ovidiu Chebac
9. Demonstraţii cu Maestrul Tibi Kiss (bucătărie suedeză)
10.Demonstraţii de bucătărie finlandeză
11.Demonstraţii de bucătărie japoneză
12.Demonstraţii de bucătărie sârbească
13.Demonstraţii de bucătărie coreană
14.Pregătirile Echipei Culinare Regionale a Moldovei pentru Cupa Mondială de la Luxemburg (demonstraţie şi prezentare), Chef Gigi Fedeleş, Chef Adrian Şipoteanu, Chef Dorel Şipoş
15.Sesiuni de prezentare: relansarea restaurantului „Crama Dunărea” din Bucureşti la km 0 al României.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.