Buget de 1 milion de euro pentru cultura in 2014

Sectorul cultural la Cluj-Napoca primeste de la bugetul local suma de 1 milion de euro in 2014, a anuntat primarul Emil Boc.

jazz in the park

„Susținerea proiectelor culturale majore ale Clujului nu se reflectă doar în vorbe. Practic am dublat în ultimii doi ani sumele alocate din buget pentru acest sector. De la 2 milioane de lei în 2012 am majorat la 4,5 milioane de lei în acest an valoarea finanţărilor nerambursabile alocate din bugetul local organizaţiilor non-guvernamentale care activează în sectorul cultural. Teatrul National Cluj Napoca , Filarmonica De Stat Transilvania, Teatrul Maghiar de Stat Cluj, Fabrica de Pensule, Festivalul Internațional de Film Transilvania – TIFF, Festivalul Internațional de Film Comedy Cluj, Transilvania Jazz Festival, Operele – Română și Maghiară – sunt doar o parte din proiectele și organizațiile sprijinite de Primăria Cluj-Napoca pentru a dezvolta dimensiunea culturală a orașului”, a precizat primarul Emil Boc.

Selectarea proiectelor care beneficiază de acest buget este realizată de comisiile specializate ale Consiliului Local Cluj-Napoca.

Proiectele de Hotărâre pregătite pentru ședința de Consiliu Local de joi, 20 martie 2014, pot fi consultate în detaliu pe website-ul Primăriei Cluj-Napoca

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.