Bugetul Clujului, afectat drastic de coronavirus. Emil Boc: „Vom avea o cădere liberă a veniturilor”

Bugetele primăriilor din România sunt afectate drastic de criza cauzată pandemia de coronavirus, iar încasările veneau în principal din impozitul pe venit.

Nici Cluj-Napoca nu scapă de această criză, iar veniturile la bugetul local vor scădea, crede primarul Emil Boc într-un interviu pe Hotnews.

În acest moment nu avem o evidență clară a scăderii veniturilor, doar la sfârșitul lui martie vom avea o evaluare, cert este că vom avea o cădere liberă a veniturilor la bugetul local din cotele din impozitul pe venit. Asta se va resimți și la nivelul cheltuielilor pe care și le permite primăria în continuare.

De asta am trecut și la o prioritizare a cheltuielilor asigurând continuitatea serviciilor de bază, a serviciilor medicale și a lucrărilor de infrastructură în derulare, fără a deschide niciun obiectiv nou de investiții. La spitale nu am dat deocamdată bani în plus, au folosit banii de la investiții, dar pregătim împreună cu prefectura și consiliul județean o achiziție mult mai mare de echipamente pentru toate spitalele, noi vom da până la 1 milion de euro.

O altă pierdere este cauzată de faptul că s-a prelungit până în iunie plata impozitelor locale și nu ne-au mai intrat niște bani. Majoritatea plăteau înainte până la finalul lunii martie„, a explicat Emil Boc pentru HotNews.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.