Campanie de educaţie rutieră: Busone – Autobuzul copiilor, ediţia a III-a

Elevii claselor primare din trei şcoli clujene s-au plimbat astăzi cu „Busone – Autobuzul copiilor”, în cadrul campaniei cu acelaşi nume organizate la început de an şcolar de InfoTrafic. Ajunsă deja la a treia ediţie, campania de educare a copiilor cu privire la comportamentul pe stradă şi în trafic este organizată în parteneriat cu Poliţia Rutieră Cluj, cu sprijinul Primăriei municipiului Cluj-Napoca, al Companiei de Transport Public Cluj-Napoca şi al Inspectoratului Şcolar Judeţean Cluj. Partener media al campaniei este publicaţia Transilvania Reporter.

busone

Acţiunea educativă de astăzi este integrată în campania ce se desfăşoară în perioada 26 septembrie – 10 octombrie. Au participat elevi din ciclul primar de la Liceul Teoretic „Lucian Blaga”, Colegiul Naţional Pedagogic „Gheorghe Lazăr” şi Şcoala Gimnazială „Nicolae Titulescu”.

În cadrul acţiunii din stradă de astăzi, elevii clujeni au circulat prin oraş cu un autobuz pus la dispoziţie de Compania de Transport Public. Au avut ca însoţitori, pe lângă învăţători, pe domnul Sorin Precup, subcomisar de la Serviciul Poliţiei Rutiere, şi pe doamnele subcomisar Gina Pop şi agent şef adjunct Nina Iusco, de la Biroul Analiza şi Prevenirea Criminalităţii.

Campania „Busone – Autobuzul copiilor” are ca scop prevenirea accidentelor rutiere în rândul copiilor, prin conştientizarea riscurilor şi corecta informare a celor mici.

În intervalul 26 septembrie – 10 octombrie, InfoTrafic difuzează în staţiile de transport public din Cluj-Napoca opt spoturi educative, în cadrul rubricii “Busone – Autobuzul copiilor”. Materialele audio conţin sfaturi şi reguli privind circulaţia pe drumurile publice a celor mici, structurate astfel:

1. Cum ne deplasăm în siguranţă pe drumul de acasă până la şcoală (2 materiale)

2. Comportament corect în trafic (2 materiale)

3. Comportamentul corect în mijloacele de transport în comun (4 materiale)

Campania „Busone – Autobuzul copiilor” se află la a treia ediţie şi continuă seria de acţiuni prin care InfoTrafic se implică în viaţa comunităţii. Este, totodată, a doua campanie anuală de educare, dedicată micilor cetăţeni ai oraşului.

La începutul lunii iunie, de Ziua Copilului, InfoTrafic organizează campania “Aventurile lui Zebrilă”, de educare a copiilor cu privire la respectarea regulilor de circulaţie, împreună cu Poliţia Rutieră Cluj şi cu elevii din şcolile clujene.

Şi atunci, acţiunea din stradă este precedată de difuzarea unor materiale audio educative, în toate staţiile de transport în comun unde se aude InfoTrafic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.