Care este cel mai bun moment pentru a schimba anvelopele bicicletei?

Înlocuirea anvelopei bicicletei este adesea un aspect care îți atrage atenția doar atunci când este prea uzată pentru a putea merge mai departe. Această modalitate de a întreține bicicleta nu este corectă și poate duce, în cel mai bun caz, la disconfort în timpul realizării manevrelor și, în cel mai rău, la accidente. În continuare vei afla care sunt cele mai importante semne care indică necesitatea înlocuirii unei anvelope și la ce ar trebui să fii atent atunci când cumperi una nouă?

Când ar trebui înlocuită o anvelopă cu una nouă?

Cel mai important lucru la care trebuie să acorzi atenție este starea benzii de rulare. Sarcina sa este de a preveni derapajul și de a proteja anvelopa de perforare. Prin urmare, nu este greu de ghicit: cu cât banda de rulare este uzată mai mult, protecția anvelopei scade semnificativ.

Și cum verifici anvelopele de drum? Anvelopele dedicate mersului pe asfalt sunt netede, astfel încât bicicleta să meargă ușor pe o suprafață netedă și să opună cât mai puțină rezistență la înaintare.

Pentru a te asigura că anvelopa este în stare optimă de funcționare ar trebui să verifici dacă suprafața acesteia este uniformă. Dacă poți simți cu ușurință locurile în care este vulnerabilă la deteriorare sau, mai rău, există deja abraziuni, problema trebuie soluționată corespunzător.

Vârsta este, de asemenea, o problemă importantă. Dacă nu folosești anvelopa în condiții extreme, aceasta se va uza în mod natural odată cu trecerea timpului. Prin urmare, chiar dacă anvelopa este în stare destul de bună, dar ultima schimbare a avut loc în urmă cu 5 ani, ia în considerare cumpărarea unui set nou. Dacă nu ești sigur ce trebuie să urmărești poți apela la specialiști, mergi la un magazin biciclete Cluj pentru a cere părerea consultanților de acolo.

Ce este important când alegi o anvelopă nouă?

Cel mai important lucru este dimensiunea. În general, este recomandat să menționezi dimensiunile anvelopelor în inch, dar ai grijă cu acest lucru, dacă bicicleta este un model mai vechi sau dacă înlocuiești o anvelopă pe bicicleta unui copil.

Deci, dacă ai un model de bicicletă popular, verifică numărul ISO de pe anvelopă. Are cinci cifre, unde primele două cifre indică lățimea anvelopei în mm, iar celelalte trei cifre indică diametrul. Poți găsi tabele pe internet, cu ajutorul cărora acest diametru poate fi convertit în dimensiuni de anvelope în inch.

Astăzi, metoda de determinare a dimensiunii anvelopei s-a schimbat oarecum, adică lățimea anvelopelor va fi descrisă în inch, unde 1,95 inch va fi egal cu 50 mm lățime.

Un alt aspect important pentru a alege o anvelopă pentru roata bicicletă este din punctul de vedere al suprafeței de rulare, care trebuie să se potrivească nevoilor tale, adică traseelor pe care vei circula cel mai des.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.