Cartierul Iris va avea o nouă școală la standarde europene, cu o investiție din fonduri europene! Stadiul lucrărilor a ajuns la 80%

Primăria Cluj-Napoca a prezentat stadiul lucrărilor la noua școală din cartierul clujean Iris. Este vorba de Școala Gimnazială „Nicolae Iorga”, realizată la standarde europene și cu 630 de locuri în total pentru copii, cu o sală nouă de sport, sală nouă multifuncțională, energie verde, dotări IT. Investiția s-a realizat din fonduri europene, iar stadiul lucrărilor a ajuns la 80%.

„Încă o școala gimnazială din Cluj-Napoca se află în proces de reabilitare cu fonduri europene. Pe o suprafață de peste 7000 mp, investiția realizată prin proiectul de modernizare și creștere a eficienței energetice la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga”, situată pe str. Războieni nr. 67, depășește 4,3 milioane euro și cuprinde infrastructură educațională de ultimă generație.

După modernizare, școala va avea 18 săli de clasă și 3 laboratoare (față de 8 săli înainte de proiect) , oferind astfel posibilitatea pentru 630 elevi să studieze în condiții de cea mai înaltă calitate (față de 240 elevi anterior). Sunt create de asemenea noi spații funcționale specializate: o sală de sport nouă – de 1141,87 mp – sală multifuncțională generoasă pentru conferințe sau alte evenimente, sală de mese, grupuri sanitare, vestiare și spații pentru jocuri sportive”, a declarat Boc.

Școala va folosi surse de energie regenerabilă pentru producerea energiei electrice și a apei calde: 44 panouri fotovoltaice și 16 panouri solare vor fi instalate. În plus, pentru reducerea consumului de energie va fi instalat un sistem de iluminat cu tehnologie LED.

De asemenea, accesibilitatea actului educațional se va asigura prin modernizarea utilităților și crearea de facilități speciale pentru persoanele cu dizabilități.

Valoarea contractului de lucrări este de 21.194.409,14 lei (TVA inclus), investiția urmând să fie finalizată anul viitor.

Primăria Cluj-Napoca investește în fiecare an în educație cel puţin 20% din taxele și impozitele încasate. Prin investiții de la bugetul local sau proiecte cu finanțare europeană, calitatea infrastructurii educaționale și a procesului educațional din Cluj-Napoca crește, obiectivul municipalității fiind de a oferi tinerilor clujeni șansa unui sistem educațional modern și propice dezvoltării personale și profesionale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.