Cât durează până când își face efectul vaccinul anti-COVID?

Vaccinul anti-COVID este așteptat cu mare interes în mai multe țări. Cetățenii speră ca acesta să fie soluția pentru rezolvarea problemei pandemiei, care ar putea lua sfârșit odată cu vaccinarea populației.

Mai multe companii au dezvoltat câte un ser pentru combaterea noului coronavirus. Dintre acestea, Pfizer și BioNTech au reușit să primească deja autorizație din partea autorității medicale britanice, fiind deja distribuit populației cu risc din Marea Britanie. Deși Regatul Unit al Marii Britanii a început programul de vaccinare, în SUA serul se află încă în proces de autorizare

Potrivit unui raport recent al FDA autoritatea care reglementează alimentele și medicamentele în America, vaccinul dezvoltat de Pfizer și BioNTech începe să își facă efectul în 10 zile de la prima administrare. Aceste date oferă o perspectivă optimistă asupra viitorului pandemiei, care ar putea ajunge la final după concluzia eficienței vaccinului.

De asemenea, rata de eficiență a fost calculată la 95% pentru serul realizat în colaborare Pfizer cu BioNTech. Conform datelor publicate de FDA, vaccinul anti-COVID se bucură de o eficacitate ridicată și a fost testat pe 93.8% participanți cu vârste de peste 55 de ani.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.