Cea mai scăzută temperatură din Transilvania înregistrată noaptea trecută -20 de grade la Miercurea Ciuc

Cea mai scăzută temperatură din Transilvania în noaptea de vineri spre sâmbătă a fost de minus 20 de grade Celsius, valoare înregistrată la Miercurea Ciuc.

Potrivit meteorologului de serviciu de la Centrul Meteo Regional Sibiu, Cristian Greu, și în celelalte localități harghitene a fost ger. La Joseni și Bucin s-au consemnat minus 18 grade Celsius, la Odorheiu Secuiesc au fost minus 17 grade Cesius, iar la Toplița s-au înregistrat minus 15 grade Celsius.

Valoarea de minus 20 grade Celsius este una obișnuită pentru județul Harghita, supranumit și ‘Mica Siberie’ sau „Polul Frigului”. În actualul sezon hibernal s-au mai înegistrat de cîteva ori valori care s-au situat în jurul temperaturilor de minus 20, respectiv minus 22 grade Celsius.

Meteorologul Cristian Grecu a precizat că în nopțile următoare va continua să fie frig, minimele urmând să se situeze în jurul valorilor de minus 20, respectiv minus 22 grade Celsius, posibil mai scăzute în zona Întorsura Buzăului, în județul Covasna,

Minima absolută a lunii ianuarie în Harghita s-a înregistrat la Miercurea Ciuc în anul 1985, când termometrele au arătat minus 38,4 grade Celsius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.