Cel mai consumat drog în rândul studenţilor este canabisul

canabisAgenţia Naţională Antidrog (ANA) a realizat un studiu în rândul studenţilor din opt centre universitare din România, în anul 2012, din care reiese că cel mai consumat drog este canabisul, în proporţie de 20,9%, relatează Agerpres.

Conform statisticilor, dintre drogurile ilegale cel mai consumat este canabisul – 20,9%, urmat de ecstasy, ciuperci halucinogene, ketamină, cocaină, LSD şi amfetamine. Heroina înregistrează valori sub 1%. Substanţele noi cu proprietăţi psihoactive (SNPP) au o prevalenţă pentru consumul de-a lungul vieţii de 9,5% iar consumul de tranchilizante fără prescripţie medicală înregistrează valoarea de 3,6%.

Numărul estimat de consumatori din Bucureşti a crescut la 19.265, cu o rată de 20,1 la o mie de persoane cu vârsta 18-49 ani, comparativ cu 16.867 consumatori şi o rată de 17,4, cât arată o estimarea realizată pentru anul 2007.

Conform datelor furnizate de Comisia Naţională de Luptă Anti-Sida, numărul consumatorilor de droguri injectabile nou diagnosticaţi cu HIV a crescut în România de la 1-6 cazuri pe an până în 2010, la 114 cazuri în 2011.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.