Cel mai mare diamant portocaliu din lume, vândut cu 35,5 milioane de dolari

diamant portocaliu
(Foto: AP FLUX /Martial Trezzini)

Un diamant portocaliu de 14,82 de carate, cel mai mare de acest fel găsit vreodată, a fost vândut marți la o licitație la Geneva pentru un preț record de 35,54 de milioane de dolari, relatează agențiile AFP și EFE.

Casa Christie’s, care a organizat licitația, a refuzat să ofere detalii despre cumpărător, un bărbat ce a părăsit imediat sala în aplauzele publicului, precizând doar că bijuteria a fost adjudecată în schimbul sumei de 31,5 de milioane de dolari fără taxe și comisioane, sau 35,54 de milioane taxe și comisioane incluse.

Acest preț a depășit așteptările, participanții la licitație evaluând la maxim 20 de milioane de dolari prețul pietrei prețioase de culoare portocaliu intens ‘vivid fancy’, botezată ‘The Orange’ și care a fost găsită în Africa de Sud.

Precedentul record pentru un diamant de această culoare a fost de 3,92 milioane de dolari la o licitație organizată tot de casa Christie’s la Geneva în anul 1990.

O altă casă de licitații, Sotheby’s, va scoate miercuri seară la vânzare cel mai mare diamant roz comercializat până în prezent și al cărui preț este estimat la 60 de milioane de dolari.

Diamantele portocalii pure, cunoscute și sub numele de „diamante de foc”, sunt extrem de rare și puține dintre ele sunt vândute la licitații. În general, diamantele colorate sunt mult mai greu de găsit decât cele albe și ajung pe piață la prețuri considerabil mai ridicate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.