Cel mai scump Lamborghini din lume – din aur, platină și diamante – expus la vânzare în Emirate

Lamborghini Aventador LP 700-4 – cea mai scumpa masina din lume – construit din aur pur, platină și diamante – a fost expus pentru vânzare în Dubai, capitala financiară a Emiratelor Arabe Unite (EAU), producătorii autoturismului de lux sperând să poată obține 7,3 milioane de dolari în urma tranzacției, relatează miercuri agenția de presă Ria Novosti.

Lamborghini-Aventador-LP700-4-7

Modelul din aur Lamborghini Aventador LP 700-4 a fost proiectat de inginerul german Robert Gulpen, care în ultimii 12 ani s-a specializat în inventarea automobilelor din clasa ‘super-lux’, cu utilizarea de metale și pietre prețioase.

Corpul mașinii este realizat din fibre de carbon, acoperite cu 500 kg de aur pur și finisaje de platină. Farurile și tapițeria scaunelor sunt încrustate cu 700 de diamante de cea mai înaltă calitate. Diamante sunt montate chiar și în becurile din interiorul mașinii.

În momentul de față, acest Lamborghini din aur, care se pretează la nominalizare la patru categorii în Cartea Recordurilor Guinness, inclusiv ca cea mai scumpă mașină, cel mai scump logo și singura mașină construită din 500 kg de aur, există în variantă redusă la scara de 1:8.

Daca va apărea un cumpărător la expoziția din Dubai, Gulpen este dispus s-o vândă contra 7,3 milioane de dolari. În caz contrar, automobilul de lux va fi vândut cel puțin pentru 7,5 milioane de dolari prin una dintre cele mai mari case de licitații din lume.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.