Cel puţin zece oraşe mari din Italia sunt în pericol de faliment. Napoli şi Palermo conduc detaşat lista!

Mario Monti, îngrijorat de datoriile autorităţilor regionale din Italia la bugetul central!

Napoli şi Palermo sunt în capul listei negre a oraşelor care riscă să intre în încetare de plăţi, din care mai fac parte cel puţin zece oraşe mari din Cizmă, potrivit cotidianului La Stampa.

Articolul publicaţiei italiene vine după ce, la sfârşitul săptămânii trecute, două regiuni din Spania au anunţat că vor cere ajutorul guvernului central pentru a-şi putea plăti datoriile. Alte câteva dintre cele 17 regiuni autonome din Spania, printre care Catalonia, Andalucia şi Castilla La Mancha ar putea cere de asemenea ajutor financiar.

Spania şi Italia se află sub presiune pe pieţele financiare, în contextul crizei datoriei din zona euro, iar costurile de împrumut ale celor două ţări se află la niveluri ridicate, din cauza îndatorării guvernelor de la Madrid şi Roma.

Premierul italian, Mario Monti, s-a arătat extrem de îngrijorat că autorităţile regionale din Sicilia se îndreaptă spre faliment, iar datoria autorităţilor regionale se ridica la 5,3 miliarde de euro la sfârşitul anului trecut.

Datoria autorităţilor locale din Italia reprezintă 5,7% din totalul de 1.970 de miliarde de euro al întregii ţări, însă regiunile şi oraşele se află sub presiune, ca urmare a reducerii subvenţiilor din partea Guvernului pentru a echilibra bugetul central.

Antena 3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.