Ceremonie cu tehnică militară în centrul Clujului joi, 9 mai, de Ziua Europei

Joi, 9 mai, în Piața Unirii, va avea loc o ceremonie organizată cu prilejul zilei de 9 mai, iar clujenii sunt invitaţi să participe.

Pentru români, data de 9 mai are o triplă semnificație: Ziua Independenței, când România devine stat independent, Ziua Victoriei, care marchează sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial și Ziua Europei.

Astfel, cu prilejul sărbătoririi Zilei Independenţei de Stat a României, Zilei Europei şi Zilei Victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-al Doilea Război Mondial, Instituţia Prefectului – Judeţul Cluj, Primăria municipiului Cluj-Napoca, cu sprijinul Diviziei 4 Infanterie „Gemina” şi în colaborare cu reprezentanţi ai structurilor din Sistemul Naţional de Apărare, Ordine Publică şi Securitate Naţională, organizează o ceremonie publică începând cu ora 11.00 în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca.

Festivitatea va avea loc pe platoul pietonal din Piața Unirii și va cuprinde o ceremonie militară, un serviciu religios, precum și un program artistic presărat cu muzică militară, marșuri și cântece patriotice și se va încheia cu defilarea gărzii de onoare şi onorul Muzicii Militare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.