Cimitirul Central are program de bancă! Vizitele se pot face doar până la ora 17

Clujenii care vor să-şi viziteze apropiaţii înmormântaţi în Cimitirul Central din Cluj-Napoca trebuie să plece mai repede de la muncă, asta deoarece programul de iarnă al cimitirului este până la ora 17, respectiv până la ora 21:00 în perioada 1 aprilie – 15 noiembrie.

cimitirul central

Bloggerul clujean Andrei Aroneţ a relatat pe blogul personal despre această situaţie.

Azi aș fi vrut să ajung în Cimitirul Central, să aprind niște lumânări. Am ieșit de la lucru și am ajuns până la o poartă bine ferecată cu un lacăt. După un moment de nedumerire am văzut o plăcuță. Vopsea albă, dată cu pensula de meșterii locali pe un panou negru murdar (cum altfel?): 8-17.

Ăsta-i programul celui mai mare cimitir din Cluj până în 31 martie. La banca de la mine de pe stradă e deschis până la 17:30.

Șomerii, pensionarii și chiulangii de la școală sunt singurii care au dreptul să mai ducă vreo floare în cimitir câtă vreme e program de iarnă. Cei care muncesc să facă bine să se roage în memoria celor dragi și de acasă: oricum n-au timp”, scrie bloggerul

Cimitirul Hajongard (oficial Cimitirul Central, în maghiară Házsongárdi temető, din germană Hasengarten) este unul din cele mai vechi cimitire din Cluj, înființat în secolul al XVI-lea odată cu devenirea neîncăpătoare a cimitirului care a funcționat în jurul Bisericii Sf. Mihail din centrul orașului (cimitirul central).

Este unul din obiectivele turistice cele mai pitorești ale orașului, recomandat turiştilor chiar de Centrul de Informare Turistică al Primăriei. Se întinde pe o suprafață de ca. 14 hectare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.