Cinci autobuze electrice din 2013 pe străzile Clujului

autobuze electrice in clujÎncepând de anul viitor, Regia Autonomă de Transport Urban Călători (RATUC) va introduce cinci autobuze electrice. Anunţul a fost făcut de directorul RATUC, Liviu Neag, în direct la postul de televiziune Transilvania L!VE.

Acesta a declarat că această măsură se încadrează într-un program european de modernizare a transportului public din oraş.

„Noi suntem parte dintr-un parteneriat româno-elveţian, în care Clujul va beneficia în premieră naţională de cinci autobuze electrice şi credem noi că acest proiect se va finaliza până la sfârşitul anului 2013”, a declarat Liviu Neag.

Introducerea autobuzelor electrice în transportul public face parte dintr-o tendinţă care se regăseşte în întreaga Uniune Europeană.

„La nivel mondial, la nivel european în special, se fac puternice progrese tehnice în ce priveşte reducerea gradului de poluare şi binenţeles înlocuirea transportului cu combustibilului clasic motorina, pe care o cunoaştem, cu transport electric”, a mai spus directorul RATUC.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.