Cinci hoţi de cai şi fier vechi, reţinuţi la Cluj! Unul era urmărit general!

Poliţiştii au efectuat nouă percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Cluj, la persoane bănuite de comiterea mai multor furturi de fier vechi din centre de colectare, cinci bărbaţi fiind reţinuţi pentru 24 de ore, potrivit AGERPRES.

Astfel, poliţiştii din Beclean, din Năsăud, dar și cei din Dej şi Gherla, sprijiniţi de luptători din cadrul Serviciilor de Acţiuni Speciale Bistriţa-Năsăud şi Cluj, au efectuat, vineri, nouă percheziţii domiciliare, toate pe raza judeţului Cluj, la persoane bănuite de comiterea mai multor furturi.

Potrivit unui comunicat al IJP Bistriţa-Năsăud, au fost controlate şi cinci autovehicule, iar pentru unul dintre acestea s-a luat măsura indisponibilizării, existând suspiciuni că ar fi fost folosit la comiterea furturilor.

Cu ocazia percheziţiilor, au fost ridicate diverse bunuri (unelte electrice, televizoare, bucăţi de cupru, role de cablu, leviere, cleşti, etc.) despre care se presupune că ar fi fost folosite la comiterea infracţiunilor, precum şi bunuri sustrase.

Cinci bărbaţi, cu vârste cuprinse între 20 şi 33 de ani, toţi din judeţul Cluj, au fost conduşi la audieri, la sediul Poliţiei Oraşului Beclean. Unul dintre aceştia figura ca fiind urmărit general, motiv pentru care a fost prezentat Judecătoriei Gherla, pentru confirmarea mandatului de arestare preventivă emis în lipsă, pe numele lui.

Din investigaţiile efectuate până în prezent, a rezultat faptul că, în perioada 1 septembrie – 16 noiembrie, cei în cauză ar fi sustras din trei centre de colectare a fierului vechi, din localităţile Beclean şi Năsăud, unelte electrice, deşeuri din cupru, feroase şi neferoase, toate în valoare de aproximativ 10.000 de lei.

De asemenea, în perioada 14-16 septembrie, cei în cauză ar fi sustras doi ponei, din curtea unei locuinţe din localitatea bistriţeană Podirei, pe care i-ar fi abandonat ulterior în zonă, fiind recuperaţi de stăpâni.

Cercetările continuă în vederea documentării întregii activităţi infracţionale, iar în cursul zilei de sâmbătă cei cinci vor fi prezentaţi instanţei, cu propunerea de arestare preventivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.