Cine este și ce avere are Emanuel Ungureanu, candidatul USR-PLUS care aspiră la fotoliul de primar? De la profesor de istorie și fost colaborator al lui Mihai Lucan la deputat în Parlamentul României și „justițiarul spitalelor de stat”!

Unul dintre candidații care se visează primar al municipiului Cluj-Napoca la alegerile locale din 27 septembrie 2020 este deputatul USR Emanuel Ungureanu, 42 ani, un asistent social, profesor de istorie, fără experiență în administrația locală și devenit cunoscut în spațiul public după denunțul pe care i l-a făcut medicului chirurg Mihai Lucan, al cărui angajat și colaborator a fost în trecut.

Potrivit declarației sale de avere, Emanuel Ungureanu încasează anual de la stat 152.508 lei indemnizație de parlamentar, iar soția sa, Loredana, încasează anual de la Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”, unde este conferențiar, având venituri totale de circa 88.000 lei. Aceasta a mai încasat și prin intermediul unui PFA ca medic dermatolog suma de 80.099 lei.

Familia Ungureanu deține trei autoturisme, o Skoda Octavia din 2002 și două mașini marca Volkswagen din 2014 și 2015.

Deputatul USR mai deține un apartament împreună cu soția de 74.5 mp, dobândit în 2009, precum și un teren agricol de 944 mp. Are patru depozite la Banca Transilvania, de 2245 lei (2006), 12656 lei (2017) și 10.385 lei (2020), dar și un cont de economii pentru copii de 45.369 lei.

Emanuel Ungureanu a devenit cunoscut opiniei publice după ce l-a denunțat la DNA pe celebrul chirurg Mihai Lucan, fost director al Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal și proprietar al clinicii private Lukmed.

Devenit vicepreședinte în Comisia de Sănătate a Camerei Deputaților, Ungureanu a ajuns un adevărat „justițiar” al spitalelor de stat, acesta mergând constant prin diverse unități sanitare din România pentru a filma neregulile și condițiile dezastruoase pe care le găsește. Totuși, acesta nu a semnalat niciodată nereguli dintr-un spital privat, doar la cele de la stat.

Absolvent al Facultății de Istorie din cadrul Universității Babeș-Bolyai, unde a și obținut titlul de doctor în 2016, deputatul USR este considerat un apropiat al controversatului politician Liviu Alexa, fost președinte interimar al PSD Cluj, care l-a și angajat la ziarul pe care acesta îl patronează și unde a scris numeroase materiale despre mediul sanitar din Cluj-Napoca. Acesta a rămas apropiat de Alexa, în ciuda imaginii dezastruoase pe care fostul „jurnalist” o are în oraș, fiind recunoscut pentru limbajul său suburban, pentru derapajele sale și pentru jignirile repetate pe care le-a adus clujenilor.

Potrivit unor surse interne din interiorul USR Cluj, Emanuel Ungureanu nu este foarte apreciat și agreat în interiorul filialei, fiind considerat „un om care își vede de propriul interes”, au declarat pentru eClujeanul surse din cadrul filialei județene a USR Cluj.

O chestiune la care mulți membri așteaptă un răspuns este apropierea nesănătoasă de Liviu Alexa, care se autopropune consilier local pe listele PSD. Gurile rele vorbesc despre o alianță între Liviu Alexa, Emanuel Unureanu, dar și Sergiu Hossu, președintele PLUS Cluj, aflat și el pe lista de consilieri locali.

Un lucru admirabil pe care l-a oferit comunității deputatul Ungureanu este înființarea în 2007 a Asociaţiei pentru Solidaritate şi Empatie „Delia Gradinaru”, unde ajută constant zeci de tineri dependenți de dializă, oferindu-le șansa unui trai normal și organizându-le tabere la mare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.