Cluj Arena intră în reparații capitale după UNTOLD, iar pentru prima dată de la inaugurare va fi înlocuit gazonul cu unul hibrid, pe modelul marilor stadioane europene!

Stadionul Cluj Arena va intra în reparații, iar gazonul va fi schimbat pentru prima dată de la inaugurarea din 2011.

După modelul unor stadioane renumite din Europa, precum cele din Barcelona sau Milano, stadionul emblemă al Clujului și al întregii regiuni va avea, din acest an, un gazon hibrid, devenind astfel cel mai modern teren de joc din România.

În cadrul conferinței de presă susținute marți, 29 ianuarie 2019, președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe a anunțat faptul că, după șapte ani în care a funcționat fără întrerupere, găzduind atât competiții sportive de nivel înalt, cât și diferite concerte, evenimente artistice sau de altă natură, Cluj Arena va beneficia de ample lucrări de modernizare.

Astfel, gazonul actual va fi înlocuit în totalitate, optându-se pentru unul nou, de tip hibrid, acesta fiind format din iarbă naturală în care sunt injectate, printr-o tehnologie specială, fibre sintetice. Aceste fire noi ajung la dimensiunea de 20 de cm în pământ, se amestecă cu rădăcinile naturale, cresc rezistența gazonului și îmbunătățesc aspectul pe care acesta îl are la suprafață.

De asemenea, pentru menținerea în condiții optime a noului gazon se va moderniza și sistemul de drenaj, precum și cel de încălzire și, totodată, se vor achiziționa noi aparate care vor contribui la regenerarea, într-un timp extrem de scurt, a ierbii. Nu în ultimul rând, se vor executa și reparațiile necesare la pista de atletism, astfel încât aceasta să se prezinte în condiții impecabile și să permită derularea unor competiții de cel mai înalt nivel.

Toate aceste investiții urmează să fie derulate în a doua parte a anului 2019, începând cu luna august, după încheierea festivalului UNTOLD, găzduit de Cluj Arena încă de la prima ediție și care reunește la Cluj, an de an, turiști din întreaga lume.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.