Cluj Cowork și BCR găzduiesc prezentarea cărții „De ce eșuează companiile?”, alături de autorul Iancu Guda

Cluj Cowork și BCR vă invită la prezentarea cărții De ce eșuează companiile? a autorului Iancu Guda, publicată anul acesta la Editura Publica. Întâlnirea se va desfășura în data de 17 aprilie 2018, ora 18.30, la Sucursala BCR Cluj-Napoca, de pe strada George Barițiu nr. 10-12. Invitați alături de autor sunt Sorin Cordovan, Director Zonal BCR și Daniel Prindii, Community Manager Cluj Cowork. Discuția va fi urmată de o sesiune de autografe.

Evenimentul este realizat în parteneriat cu Editura Publica și Librăriile Humanitas.

Despre carte

De ce eșuează companiile? documentează cele mai comune 10 greșeli ale companiilor active din România, care au intrat în insolvență în ultimii 10 ani. Într-un limbaj simplu și pe înțelesul tuturor, autorul oferă 10 răspunsuri practice la întrebarea „de ce eșuează companiile?” și 100 de soluții pragmatice pentru rezolvarea acestora. Recomandările de la finalul fiecărui capitol devin un ghid de bune practici pentru dezvoltarea sănătoasă a propriei companii sau pentru monitorizarea consultativă a partenerilor de afaceri.

Cartea este structurată pe cele trei etape de învățare: citești (înțelegând cele 10 greșeli cu ajutorul glosarului tehnic, precum și modul în care acestea pot fi corectate sau evitate, folosind cele 100 de soluții), vezi (prin exemplele practice de companii de succes versus firme care au intrat în incapacitate de plată din cauza greșelilor respective) și faci (prin studiile de caz propuse și rezolvate la finalul fiecărui capitol).

„Probabil cea mai bună carte de afaceri pentru un român, din care se pot extrage răspunsuri pragmatice despre ce nu a mers bine și despre ce a excelat în activitatea companiilor din România. Într-un limbaj extrem de simplu, pe înțelesul tuturor, autorul oferă răspunsuri practice la întrebarea esențială „de ce eșuează companiile?”. —Dr. Lucian Claudiu Anghel, Președinte Bursa de Valori București, CEO BCR Banca pentru Locuințe

Ilustrațiile incluse în carte sunt realizate de Alexandru Tănase.

În cei peste 10 ani de experiență în managementul riscului de credit, Iancu Guda a întâlnit peste 1.000 de antreprenori din toate domeniile de activitate, a analizat declarațiile financiare pentru aproape 100.000 de companii care au intrat în insolvență și a susținut cursuri de finanțe corporative pentru aproximativ 1.000 de profesioniști din toate industriile. Experiența de 10 ani a autorului este sintetizată în cartea de față, a cărei misiune este clară: să transforme eșecul altora într-o curbă a învățării pentru fiecare cititor.

Despre Iancu Guda

IANCU GUDA, CFA, EMBA, este Director General al Coface Credit Management Services, unde este responsabil pentru dezvoltarea liniilor de servicii şi unde a acumulat o experiență de peste 12 ani privind managementul riscului de credit. Din 2013 este lector asociat la Institutul Bancar Român, unde predă cursuri de analiză financiară avansată și finanțe corporative în cadrul programului CEFA. În 2017, Iancu Guda a fost autorizat de Autoritatea de Supraveghere Financiară pentru poziția de Administrator Independent în Consiliul de Administrație al BRD Asset Management.

În 2010, după absolvirea Facultăţii de Finanţe, Asigurări, Bănci şi Burse de Valori din cadrul ASE, Iancu Guda a finalizat cu succes programul DOFIN – Centru de Excelenţă European şi, în 2016, toate cele trei nivele de certificare CFA. Deține licența de formator al Autorităţii Naționale pentru Calificări. În noiembrie 2014, a început cursurile EMBA Sheffield University, pe care le-a finalizat cu un calificativ cu distincție la finalul lui 2016, fiind singurul câștigător al bursei integrale la nivel național.

Din martie 2012, este membru activ  al Asociației Analiștilor Financiar-Bancari din România (AAFBR) și preia responsabilitatea de Vicepreședinte pentru perioada 2014-2016, urmată de mandatul de Președinte al Consiliului Director al AAFBR pentru perioada 2016-2018

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.