Cluj-Napoca, orașul oamenilor needucați și prost crescuți. FOTO

Lipsa pubelelor și a tomberoanelor în cel mai cunoscut spațiu de picnic al Clujului, pădurea Hoia, îi face pe oameni să uite total de respectul pentru natură și mediul înconjurător.

WP_20140919_003-w800-h600

La fiecare sfârșit de săptămână, pădurea Hoia este luată cu asalt de zeci de clujeni pentru o ieșire la iarbă verde, doar că la plecare majoritatea „uită” că e datoria lor să adune resturile menajere rămase și le abandonează pe spațiul verde, convinși că va veni cineva să strângă după ei. Dar nu vine nimeni, iar mizeriile rămân acolo luni bune, uneori chiar ani.

WP_20140919_004-w800-h600

Vineri, în jurul amiezii, lângă panoul cu „loc pentru plimbat câini” și a coșului de gunoi de lângă „scena I” erau aruncate mai multe ambalaje rămase, cel mai probabil, de la o ieșire la iarbă verde, iar câțiva metri mai sus, mai multe peturi și cutii de bere zăceau în toate părțile. Nici un coș de gunoi în zonă.

Și atunci ne întrebăm, cum să ajungem noi Capitala Culturală Europeană când există atât de mulți needucați fără un minimum de bun simț și respect pentru natură și mediul înconjurător? E chiar atât de greu ca după o ieșire la iarbă verde, să aduni toate resturile într-o plasă de gunoi și să o duci până la cel mai apropiată pubelă? Dacă nu este un coș de gunoi în apropiere, e chiar atât de dificil să te deplasezi cu plasa cu resturi menajere până dai de unul?

WP_20140919_002-w800-h600

Rușine, dragi clujeni!

One thought on “Cluj-Napoca, orașul oamenilor needucați și prost crescuți. FOTO

  1. Autorul articolului ar mai trebui sa iasa in lume. Sau o fi vreun venetic suparat pe clujeni? (Nu ca as fi de acord cu cei care isi lasa semnatura pe unde trec. Dimpotriva. I-as pune sa stranga cu gura!)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.