Cluj-Napoca va avea prima stradă smart din România, în cartierul Mărăşti, cu o investiţie din fonduri europene de 5.965.823 lei!

În această dimineață, în cadrul ședinței extraordinare de Consiliu Local, a fost aprobat proiectul de investiție cu fonduri europene privind modernizarea și reamenajarea străzii Molnar Piuariu din cartierul Mărăşti.

Astfel, str. Molnar Piuariu urmează să fie prima „stradă SMART” din România, cu toate facilităţile şi dotările tehnologice aferente unei astfel de artere – iluminat inteligent, bănci cu încărcare USB, wi-fi ș.a. De asemenea, va avea mult spaţiu pietonal, un model de stradă inteligentă şi de realizare a unor structuri urbane din România, pe care îl vom replica şi în alte părţi ale oraşului.

Proiectul vizează reamenajarea spațiului urban de pe str. M. Piuariu pe o suprafață de aproximativ 4.466 mp, tronsonul cuprins între străzile Fabricii de Zahăr și Dâmboviței, cuprinzând intersecția cu strada Teleorman.

Investiția va fi realizată în cadrul Programului Operațional Regional, axa prioritară 4, obiectivul specific 4.1: Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.