Clujeanul Radu Dărăban este campion balcanic la floretă

Campionatul Balcanic de scrimă 2015 a avut loc week-end-ul trecut în orașul sârb Nis, iar România a participat cu un număr de 18 sportivi la spadă, sabie și floretă, feminin şi masculin individual.

radu daraban floreta masculin cs u cluj

Clubul Sportiv Universitatea Cluj a fost reprezentat de floretiștii Radu Dărăban și Bogdan Dascălu.

În a doua zi a competiției, pe 1 noiembrie, scrimerul universitar Radu Dărăban a căștigat titlul de campion balcanic la floretă masculin individual, după ce a trecut în finala competiției de turcul Babaoglu, cu 15:10. Bogdan Dascălu s-a clasat pe locul 8, acesta ratând intrarea în semifinală, după ce a pierdut cu 10 la 15, în fața colegului său Radu Dărăban. „Mă bucur că după o pauză îndelungată în care nu s-a mai ținut această competiție balcanică, am reușit să ies învingător. Același titlu balcanic l-am mai câștigat acum 13 ani, pe vremea când eram junior. Acest rezultat îmi dă încredere pentru următoarele competiții care vor conta la calificarea pentru Jocurile Olimpice din 2016, de la RIO”, a declarat campionul balcanic, Radu Dărăban.

La Campionatul Balcanic, România a avut şase prezenţe pe podiumul de premiere:

Floretă masculin: Radu Dărăban („U” Cluj Napoca) – locul 1, Bogdan Dascălu (”U” Cluj Napoca) – locul 8, Cristian Cândescu (CSA Steaua) – locul 9;
Spadă feminin: Ioana Dumitru (CS Dinamo) – locul 2, Ana Maria Constantin (CS Dinamo) – locul 3, Raluca Sbîrcia (CSU Craiova) – locul 3;
Sabie feminin: Cerasela Drăgan (CSM Iași) – locul 2, Georgiana Dima (CSA Steaua) – locul 3, Geanina Gavril (CS Dinamo) – locul 5.

Pe plan național, Radu Dărăban și-a mai trecut în palmares, în acest an, titlul de campion național atât la individual, cât și pe echipe, a câștigat Cupa României la individual și medalia de argint cu echipa CS „U”.

Următoarea competiție pentru sportivul nostru este Concursul Internațional satelit de categoria B, programat în perioada 14-15 noiembrie la Ankara, Turcia.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.