Clujenii s-au înghesuit de dimineață și au format cozi mari ca pe vremea lui Ceaușescu la primărie pentru un loc de parcare

Sute de clujeni au venit, luni dimineaţă, la -7 grade, pentru a sta la coadă la Primăria Cluj-Napoca şi la primăriile de cartier pentru depunerea cererilor în vederea obţinerii unui loc de parcare, dar și pentru plata impozitelor locale, scrie Mediafax.

Cetățenii s-au aşezat la coadă la Centrul de Informare pentru Cetăţeni (CIC) al Primăriei Cluj-Napoca din centrul oraşului, luni, încă de la primele ore ale dimineţii, pe un ger de -7 grade, deşi programul cu publicul începea la ora 8.00, pentru a-şi depune cererile în vederea obţinerii unui loc de parcare. 

Am venit după ora 6,30, anul trecut a venit fiul meu şi nu am prins loc de parcare, acum am venit eu că sunt pensionar şi îmi amintesc cum stăteam la coadă şi pe vremea lui Ceauşescu, pot spune că am antrenament. Totuşi, nu este normal să stăm atâţia oameni în frig ore întregi, Primăria ar trebui să găsească o soluţie. Suntem, totuşi, în secolul al XXI-lea şi locuim, aşa ni se tot spune, într-un oraş smart„, a spus Dan, un locuitor al cartierului Mănăştur, conform Mediafax.

Primăria Cluj-Napoca oferă şi posibilitatea depunerii online a cererilor pentru parcare pe site-ul instituţiei, dar nu toţi cei care au nevoie de parcări au acasă calculatoare sau ştiu să le folosească.

Trebuie o soluţie şi pentru noi, ăştia mai în vârstă, să nu stăm la coadă, că e penibil. Nu ştiu care e soluţia, dar să o găsească cei din Primărie, că ei sunt minţi luminate. Dacă unul dintre ei ar avea nevoie de un loc de parcare, i-ar conveni să stea la coadă la fel ca noi? Să se pună în pielea noastră”, a comentat un alt clujean aflat la coadă.

Şeful Biroului Mass-Media din cadrul Primăriei Cluj-Napoca, Iulia Perşa, a declarat că luni este prima zi din an când s-au deschis ghişeele Primăriei pentru depunerea cererilor în vederea obţinerii unui loc de parcare.

Regulamentul de parcare al Primăriei se bazează pe principiul primul venit, primul servit, prin urmare oamenii s-au pus la coadă de la primele ore ale dimineţii pentru a fi siguri că vor obţine locul de parcare dorit într-o anumită zonă a oraşului„, a spus Perşa.

Aceasta a precizat că persoanele care stau la cozi sunt cele care nu deţin loc de parcare şi care depun cereri pentru a obţine unul în cazul în care cei care au abonamente de parcare nu le achită până la 31 martie.

Locurile de parcare pentru care se depun acum cereri se vor distribui după 31 martie, în funcţie de câte rămân disponibile. De asemenea, mai intră în discuţie şi locurile de parcare nou înfiinţate, în urma reorganizării circulaţiei rutiere pe anumite străzi din municipiu„, a explicat Iulia Perşa.

Funcţionarii Primăriei Cluj-Napoca au procesat, luni dimineaţă, în 32 de minute, 831 de cereri de locuri de parcare, din care peste 300 au fost online, restul fiind depuse de oameni care au stat la coadă la Primăria Cluj-Napoca şi la primăriile de cartier.

One thought on “Clujenii s-au înghesuit de dimineață și au format cozi mari ca pe vremea lui Ceaușescu la primărie pentru un loc de parcare

  1. Bataie de joc. „Funcţionarii Primăriei Cluj-Napoca au procesat, luni dimineaţă, în 32 de minute, 831 de cereri de locuri de parcare, din care peste 300 au fost online,” acestea au fost aranjate deoarece pana in jur de 8:45 nu sa putut depune online. La Primaria Cluj-Napoca sunt baieti destepti, lucreaza legal, transparent, blocheaza serverele (nu s-a putut online pana la 8:45) ei opereaza ce vor ei, online nu merge, iar din cand in cand se inregistreaza unul de la coada, se poate verifica de la ce adrese IP sau facut cele 300 de cereri, bineteles nu se va face deoarece sunt in familie. Daca domnul primar doreste, poate sa ceara o verificare!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.