Clujenii sunt invitați în weekend la o nouă ediție a târgului tradițional din Parcul Etnografic „Romulus Vuia”

Muzeul Etnografic al Transilvaniei, alături de Asociația Meșterilor Populari Clujeni, invită publicul interesat să ia parte la cea de-a patra ediție a evenimentului „Lume, lume… Hai la piață!”.

Acesta se va desfășura în perioada 9-11 iulie, între orele 10.00 și 18.00, în Parcul Etnografic „Romulus Vuia”.

În cele trei zile de târg breslele Asociației vor expune și vor oferi spre vânzare produse tradiționale executate manual cu multă grijă și dăruire.

Astfel, cei prezenți vor fi încântați cu costume populare autentice, tricotaje, fețe de masă, ștergare, produse din piele și blană, obiecte din lemn, metal și ceramic, porțelan, decorațiuni interioare și podoabe din mărgele, jucării din lână împâslită și multe alte produse locale pline de farmec, care vor putea fi achiziționate din incinta pieței.

De asemenea, vor avea loc o serie de demonstrații meșteșugărești, publicul fiind chemat să „fure meserie” de la cei mai îndrăgiți meșteri populari din Cluj și nu numai!.

Prețul biletelor de intrare în incinta Parcului sunt următoarele: 6 lei pentru adulți, 3 lei pentru studenți și pensionari, 1,5 lei pentru elevi și preșcolari.

Ca urmare a situației generate de COVID-19 și a limitărilor impuse privind combaterea pandemiei, cei care vor participa la acest eveniment sunt rugați să poarte mască în zonele aglomerate, să respecte distanțarea fizică și să utilizeze dezinfectantele pe care meșterii le vor pune la dispoziție.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.