Clujenii sunt invitati la un spectacol de opera in Piata Unirii

Opera Nationala Romana va pune in scena, in data de 5 iulie, in Piata Unirii, spectacolul de operă în aer liber „Aida” de Giuseppe Verdi.

„Acest proiect se dorește a fi unul deschizător de drumuri, care inițiază o serie de producții anuale ale instituției noastre, realizate în aer liber, ce doresc să contribuie la consolidarea statutului de capitală culturală a cetății clujene dar și la dezvoltarea publicului de operă”, a declarat directorul Operei clujene, Marius Vlad Budoiu.

aida verdi

„Aida” este o operă compusă pe muzică de Giuseppe Verdi, bazată pe un libret scris de Antonio Ghislanzoni.

Opera „Aida” a fost compusă pentru inaugurarea primului teatru muzical de la Cairo și pentru sărbătorile legate de încheierea lucrărilor la Canalul Suez. Deși are acest caracter ocazional, lucrarea constituie o adevărată cotitură în creația lui Verdi. Prin înfruntarea caracterelor, forța pasiunii și expresivitatea muzicii, „Aida” este o autentică dramă romantică. Această operă reprezintă nu numai una din cele mai importante lucrări ale lui Verdi, ci și o culme a genului de operă în general. După premiera de la Cairo, adevăratul triumf, care lansează lucrarea în lumea operei, este premiera italiană.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.