Clujenii sunt invitați să danseze în Piața Unirii, pe ritm de Zumba, pentru copiii dependenți de dializă

Cei care vor să ajute copiii dependenți de dializă sunt invitaţi în Piața Unirii, duminică, 19 iunie 2016, începand cu ora 12 să danseze timp de 2 ore într-un uriaş Zumbathon Caritabil.

zumbathon caritabil

Clujeni de toate vârstele se strâng la începutul verii, în epicentrul Clujului, Piața Unirii pentru a dovedi că sunt o comunitate sănătoasă care promovează sănătatea prin mișcare, buna dispoziție dar consolidează an de an solidaritatea și empatia față de un grup de 100 de copii și tineri cu insuficiență renală cronică tratată prin hemodializă, dializă, peritoneală și transplant renal a căror viață este scurtă și plină de suferință.

Intrarea la acest eveniment caritabil este liberă, însă toți clujenii care doresc să-i susțină pe acești tineri vor putea face donații la fața locului în cutii special pregătite pentru această ocazie.

„Mulți dintre acești copii suferinzi nu se pot bucura de o vacanță, de care au parte copii sănătoși, pentru că sunt dependenți de un aparat de care depinde supraviețuirea lor, ei trebuie odată la interval de 48 de ore să se deplaseze într-o clinică de specialitate pentru a li se face tratamentul vital, hemodializa. Banii pe care îi vom strânge la acest Zumbathon le vor aduce bucuria unei tabere la mare pe care o așteaptă cu sufletul la gură, an de an. Acest eveniment minunat, pentru care le mulțumesc din suflet instructorilor Zumba îmbină în mod fericit mai multe elemente: mișcarea, recreerea prin Zumba, dar evident cel mai important lucru compasiunea și dărnicia față de o cauză profund umanitară. Sunt foarte bucuros că în acest an cu eforturi organizatorice majore vom reuși să aducem la eveniment un grup de 50 de copii și tineri dependenți de dializă care se vor bucura de atmosfera electrizantă, plină de energie pozitivă creată de Zumba dar și de afecțiunea cujenilor care vor veni, sper, în număr foarte mare în Piața Unirii, mai ales că timpul se anunță minunat”, a declarat Emanuel Ungureanu, președintele Asociatiei pentru Solidaritate si Empatie „Delia Grădinaru”.

Evenimentul este organizat de Asociația pentru Solidaritate și Empatie „Delia Grădinaru” și instructorii Zumba din Cluj-Napoca, în parteneriat cu Primaria municipiului Cluj-Napoca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.