Clujul a sărbătorit Ziua Națională a României cu tradiționala paradă militară și depunere de coroane la monumentul lui Avram Iancu – FOTO/VIDEO

Mii de clujeni au luat parte joi, 1 decembrie 2016, la tradiționala paradă militară și depunere de coroane la monumentul lui Avram Iancu, cu ocazia Zilei Naționale a României.

1 Decembrie 2016

Clujenii au început să ajungă în Piața Avram Iancu încă de la ora 11:00, iar depunerea de coroane a partidelor politice, instituțiilor publice și asociaților a început abia în jurul orei 12:00, iar parada a început după ora 13:00.

Au defilat prin fața publicului detașamentul de onoare format din peste 300 de militari și specialiști din Ministerul Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne și Serviciul Român de Informații, precum și cele 40 de mijloace tehnice din dotare.

Ministerul Apărării Naționale a fost reprezentat de militari ai Diviziei 4 Infaterie „Gemina”, Regimentului 50 Rachete Antiaeriene „Andrei Mureșianu”, Batalionului 7 Aruncătoare Proiectile Reactive „General Vasile Danacu”, Batalionului 55 Comunicații și Informatică „Napoca”, structuri subordonate diviziei. De la MAI au participat efective ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Avram Iancu” Cluj, Grupării de Jandarmi Mobilă Cluj, Școala de Agenți de poliție „Septimiu Mureșan” și reprezentanți ai Inspectoratului de Poliție Cluj, ai Poliției Locale Cluj-Napoca și Crucea Roșie.

VIDEO

După paradă, clujenii au luat-o perpedes spre Piața Unirii, unde s-au bucurat de un vin fiert și de gustările de la căsuțele Târgului de Crăciun.

Sute de clujeni au profitat de intrarea liberă la patinoar și au „testat” gheața pentru câteva ore.

În această seară va fi aprins iluminatul festiv de către primarul Emil Boc, la ora 19:00, după care vor urma concertele trupelor Holograf și DJ Project.

\ img_20161201_133558

img_20161201_134354

Targul de Craciun Cluj 2016

Targul de Craciun Cluj 2016

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.