Clujul contribuie la dezvoltarea educației inginerești în Europa

În perioada 23 iulie – 1 august, organizația studențeasca BEST Cluj­-Napoca organizează în parteneriat cu Universitatea Tehnică Cluj­-Napoca evenimentul educațional de anvergură internațională „This summer is cannicular­ – Go extracurricular!”, ediția 2014.

best cluj napoca

30 de tineri din 15 țări ale Europei, cu varsta cuprinsă între 18-25 de ani, vor participa la proiectul academic al verii. În cadrul acestui eveniment, tinerii îndrumați de către cadre didactice din cadrul Universității Tehnice, cât și reprezentanți ai unor instituții europene de prestigiu precum SEFI (Societe Europeenne pour la Formation des Ingineurs) vor aborda teme ca soft skills, metode inovative de dezvoltare în domeniul ingineresc, posibila implicare a studenților în procesul de modelare al educației și al sistemului educațional. Se va pune accent pe importanța dezvoltării personale și obținerii unor experiențe utile în această direcție prin activități extracuriculare în concordanță cu discuțiile recente pe marginea legii voluntariatului.

La sfârșitul evenimentului,rezultatele vor fi prezentate în fața unor reprezentanți de seama ai Universității Tehnice, organizațiilor partenere și a entităților media prezente. Acest eveniment se va desfășura cu ajutorul partenerilor noștri Tymbark, Sammils, Distral, Betty ice și Toastmasters.

BEST Cluj-­Napoca colaborează anual cu facultățile din cadrul Universității Tehnice pentru realizarea unor proiecte academice de mare importanță. Pe lânga partea educativă, participanții vor avea ocazia de a descoperi Clujul și de a se bucura de mediul multicultural pe care viitoarea capitală a tineretului o oferă.

BEST (Board of European Students of Technology) este o organizație internațională, nonprofit, aflată în continuă creștere. Încă din anul 1989, BEST oferă studenților din toată Europa posibilitatea de a ajunge la o mai bună înțelegere a culturilor și a societăților pentru a­-și dezvolta capacitatea de a lucra în diverse medii cultural. Un alt scop este de a crea o legătură cât mai strânsă între partenerii din triunghiul „Student­-Companie­-Universitate”. La momentul actual, BEST este prezentă în 95 de grupuri locale din 33 de țări europene, cu mai mult de 3000 de membri activi.

Grupul local BEST Cluj-­Napoca, creat în 1995, este format din voluntari din cadrul Universității Tehnice din Cluj­. Scopul nostru este de a oferi toate condițiile pentru dezvoltarea personală, realizată prin educație complementară, încurajând fiecare student să participe la proiecte inovative și provocatoare, cum ar fi: training­uri, workshop­uri, suport în carieră, cursuri academic și altele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.