Clujul, depăşit de Bihor la atragerea fondurilor europene!

2,71 miliarde de lei este valoarea în acest moment a proiectelor cu finanţare nerambursabilă implementate în Ardealul de Nord, potrivit unei analize la zi a Agenţiei de Dezvoltare Regională Nord-Vest. Clujul e depăşit la aproape toate capitolele de Bihor, iar în ce priveşte numărul contractelor semnate se află la coada clasamentului, înaintea Sălajului.

Chiar dacă este cel mai mare judeţ în ceea ce priveşte populaţia şi Produsul Intern Brut (PIB) pe cap de locuitor, Clujul este depăşit de Bihor la totalul sumelor atrase – 620 milioane de lei, faţă de 670 milioane de lei atrase de Bihor. Aceeaşi situaţie şi dacă e luată în calcul doar reşedinţa de judeţ: cu 170 milioane de lei, Cluj-Napoca e depăşit de Oradea, cu 307,7 milioane de lei nerambursabili atraşi. În ce priveşte POS Mediu, aici cea mai mare valoare o are proiectul Consiliului Judeţean Cluj, al sistemului integrat de administrare a gunoaielor judeţului – 159,8 milioane de lei, dar proiectul Primăriei Oradea, de reabilitare a sistemului de termoficare, are o valoare comparabilă: 158, 7 milioane de lei.

În ce priveşte numărul contractelor de finanţare depuse, cu 28 de proiecte câştigate Clujul e codaş: e depăşit de Bihor (56 contracte), Bistriţa (31), Maramureş (38) şi Satu Mare (39).

În total în Ardealul de Nord sunt implementate în acest moment un număr e 213 de proiecte, între care jumătate – 133 – sunt derulate prin Programul Operaţional Regional (POR) de către ADR-NV, în cuantum total de 1,67 milioane de lei. A doua cea mai mare pondere între proiecte este derulată prin Programul Operaţional Sectorial Mediu – 903 milioane de lei. Prin POS Transport şi POS Pescuit nu este derulat, în acest moment, niciun proiect în Ardealul de Nord.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.