Clujul este gazda Open-ului European de Judo în acest weekend, în Sala Polivalentă

Sala Polivalentă va fi gazda în acest weekend, 30-31 mai, în premieră, a Open-ului European de Judo la masculin și feminin, cea mai importantă competiție organizată în acest an de către România și de către Federația Română de Judo, care este în calendarul Uniunii Europene de Judo și a Federației Internaționale de Judo.

Competiția care aduce puncte în vederea calificării la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016, aduce la Cluj în jur de 400 de sportivi din 43 de țări.

„Concursul va fi foarte frumos, foarte disputat, vor veni sportivi valoroși și sportivi foarte valoroși, dar tineri, care încep să-și adune puncte pentru Olimpiada de la Tokyo din 2020. Intrarea este liberă așa că îi rugăm pe clujeni și nu numai, să vină cu copiii să vadă o competiție frumoasă, interesantă și o să vedem în concurs lotul olimpic feminin și masculin, dar mai ales fetele care se pregătesc de foarte mulți ani aici la noi în Cluj. Vin cele mai importante puteri europene, francezii au 44 sau 45 de sportivi înscriși, vine Rusia cu delegație serioasă, vin din Africa, Australia, Noua Zeelandă, lotul masculin al Cubei, America, Canada. Vor fi sportivi de pe toate continentele, dar în mod special din Europa, vecinii vin toți și o delegație foarte serioasă din Rusia, Ucraina”, a declarat antrenorul lotului olimpic de judo, Florin Bercean.

Conferinta-Open-European-Judo-Sala-Polivalenta

„Vor fi și absențe din lotul olimpic, din păcate Corina Căprioriu, vicecampioana olimpică nu poate să participe din cauza mai multor probleme de sănătate care nu vrem să se accentueze, deoarece într-o lună de zile o să avem la Baku Jocurile Europei care contează pentru noi ca și Campionat European de seniori. O să mai lipsească și Loredana Ohâi tot la categoria 57 de kg care are mici probleme de sănătate, în rest toată lumea va fi prezentă. Vin cele mai importante puteri europene, francezii au 44 sau 45 de sportivi înscriși, vine Rusia cu delegație serioasă, vin din Africa, Australia, Noua Zeelandă, lotul masculin al Cubei, America, Canada. Vor fi sportivi de pe toate continentele, dar în mod special din Europa, vecinii vin toți și o delegație foarte serioasă din Rusia, Ucraina”, a mai spus Bercean.

Intrarea la eveniment este liberă!

Program:

Sâmbătă, 30 mai

0ra 10:00 – meciurile preliminarii;
ora 15:30 – festivitatea de deschidere;
ora 16:00 – finalele, la feminin: 48 kg, 52 kg, 57 kg, 63 kg, iar la masculin: 60 kg, 66 kg, 73 kg.

Duminică, 31 mai

0ra 10:00 – meciurile preliminarii;
ora 16:00 – finalele, la feminin: 70, 78, + 78 de kg, iar la masculin: 81, 90, 100 și +100 kg.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.