Clujul își extinde granițele culturale cu o nouă inițiativă de excepție: Festivalul Stradal Wonder Puck, in weekend-ul 15-17 septembrie, in Piata Unirii!

Consiliul Județean Cluj împreună cu Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca, susținut de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca organizează, în parteneriat cu fundația ESUA și fundația LIONS, prima ediție a Festivalului Stradal „Wonder Puck”.

„Wonder Puck” este un eveniment de tip open-air adresat întregii familii, care își propune să aducă laolaltă domenii de interes artistic, precum: teatru, muzică, dans, artă vizuală și artizanală. Așadar, pe toată durata festivalului vor avea loc o mulțime de activități educative și recreative dedicate copiilor și familiilor lor.

Prima ediție a evenimentulului se va desfășura în Piața Unirii din Cluj-Napoca, de vineri, 15 septembrie, până duminică, 17 septembrie 2017. Deschiderea oficială va avea loc vineri, 15 septembrie, de la ora 15:00, pe Scena Mare, și va fi urmată, de la 15:30 de un eveniment special: Fanfara Militară din Cluj-Napoca va susține un concert cu fragmente din muzica filmelor de la Disney. Un alt element inedit în cadrul Festivalului „Wonder Puck” este Petrecerea Costumelor, un moment jucăuș și colorat adresat copiilor și familiilor lor, care se va finaliza cu Tombola Fermecată sâmbătă, 16 septembrie, în intervalul orar 19:00 – 21:00. Atmosfera de dans și voioșie va fi întreținută și de concertul celor de la Voltaj Academy, concert care va încheia cea de-a doua zi a festivalului.

Organizatorii au pregătit, de asemenea, un program complex de educație teatrală și culturală, menit să formeze gustul estetic al celor mai mici spectatori, dar și al tinerilor și să apropie arta teatrului de păpuși de publicul său. Astfel, pe parcursul celor  trei zile de festival, într-un perimetru de 3.520 de metri pătrați, în inima Clujului se vor dezvolta continuu într-un cadru atractiv și prietenos o serie de activități artistice dedicate copiilor și părinților.

Vor participa atât artiști clujeni, cât și de la Oradea, Sibiu, Alba Iulia, Târgu-Mureș, Baia Mare, Deva, Satu Mare sau Dej. Pe lângă trupe și instituții de teatru, programul artistic al festivalului cuprinde și spectacole de teatru ale unor prestigioase școli clujene, concerte, momente de dans și jonglerie, ateliere de creație și expoziții.

Printre partenerii și susținătorii acestui demers se numără și compania Aegon care este și asigurator oficial al festivalului. Grupul Aegon este una dintre cele mai mari companii din lume de servicii financiare, specializată în asigurări de viață, planuri de pensii și soluții pentru investiții.

Cu ajutorul partenerilor, organizatorii festivalului își propun ca următoarele ediții să se bucure de o extindere a activităților la nivel național.

Participarea la toate manifestările din cadrul WonderPuck este gratuită!

Organizatorii își rezervă dreptul de a modifica programul evenimentelor pe parcurs.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.