Clujul, lider intre polii de crestere la atractia fondurilor europene

euroMunicipiul Cluj-Napoca a fost desemnat cel mai activ pol de crestere din Romania si dat ca exemplu de buna practica la nivel european privind absorbtia fondurilor europene alocate, in baza unui unui studiu efectuat de catre compania de consultanta KPMG şi Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Regional (AM POR).

„Este o recunoaştere a eforturilor pe care întreaga administraţie locală le-a depus în vederea maximizării tuturor şanselor de a atrage bani pentru Cluj-Napoca, aceasta fiind strategia prin care am reuşit să ne diferenţiem calitativ în procesul de absorbţie a finanţărilor nerambursabile şi pe care o vom aborda şi în perioada de finanţare următoare, 2014-2020”, a explicat primarul Emil Boc.

Situaţie proiecte:

– pe axa 1.1 – dedicată polilor de creştere:

Până în prezent, valoarea efectiv rambursată către municipiu se ridică la suma de, din care 110,165 milioane de lei de la UE şi 60,627 milioane de lei contribuţia de la bugetul de stat.

– din alte surse de finanţare nerambursabile, respectiv alte programe nerembursabile decât cele dedicate polilor de creşete sau alte surse de finanţare decât cele europene:

Total: 171.254.281,99 EURO
Grad de contractare: 130.907.476,82 EURO
Grad de depunere: 40.346.805,17 EURO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.